Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση Εισαγγελέα Λακαφώση για το Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 13:08 Παρέμβαση Εισαγγελέα Λακαφώση για το Νοσοκομείο Λαμίας

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το Νοσοκομείο Λαμίας διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας Χάρης Λακαφώσης.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την διερεύνηση ευθυνών μετά τον πρόσφατο χαμό της 13χρονης μαθήτριας από τη Λαμία, αλλά και τον θάνατο ενός ακόμη παιδιού, του 9χρονου Δημήτρη Κατσαούνου, που «έφυγε» επίσης από περιτονίτιδα, μετά τη νοσηλεία του στο ΓΝ Λαμίας και τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο "Παίδων" στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport o Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Χάρης Λακαφώσης διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες λειτουργίας - στελέχωσης του ΓΝ Λαμίας, ειδικότερα στα Επείγοντα του Νοσοκομείου, με ιδιαίτερη επικέντρωση στα Παιδιατρικά περιστατικά.

Στο γραφείο του Εισαγγελέα Λαμίας επίσης έφτασε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και ο φάκελος της υπόθεσης για το θάνατο του 9χρονου παιδιού, που έκανε διακοπές στην Ανάβρα Φθιώτιδας και χτύπησε με το ποδήλατο. Το παιδί νοσηλεύτηκε για τέσσερις ημέρες στο ΓΝ Λαμίας και στη συνέχεια το έστειλαν στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα. Όμως ήταν ήδη πολύ αργά για τον άτυχο Δημήτρη.

(Ο 9χρονος Δημήτρης Κατσαούνος, που πέθανε άδικα το καλοκαίρι του 2017, μετά από πτώση με το ποδήλατο)

Οι γονείς του 9χρονου Δημήτρη Κατσαούνου κατέθεσαν μήνυση στην Αθήνα και τώρα που ο φάκελος έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, θα ξεκινήσει άμεσα ξεχωριστή προανάκριση και για το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό.

Η Λαμιώτισσα μαθήτρια

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η προανάκριση για τον θάνατο της Λαμιώτισσας μαθήτριας Ιωάννας Κουτσοπάνου, που συγκλόνισε όχι μόνο την τοπική κοινωνία, αλλά το πανελλήνιο, με τους ιατροδικαστές να κάνουν λόγο για διάτρηση στομάχου, που εξελίχθηκε σε περιτονίτιδα, η όποια «σκότωσε» το άτυχο κορίτσι. Η υπόθεση ερευνάται από την Εισαγγελία της Λάρισας, όπου κατέθεσαν μήνυση οι γονείς της 13χρονης Ιωάννας, ζητώντας ευθύνες όχι μόνο από τους γιατρούς που τη χειρούργησαν στο ΓΝ Λάρισας, αλλά και από τους γιατρούς του ΓΝ Λαμίας, αφού όπως υποστηρίζουν η διακομιδή της 13χρονης έγινε με αδικαιολόγητη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

(Η αδικοχαμένη μαθήτρια Ιωάννα Κουτσοπάνου από τη Λαμία)

«Αν είχα πάει το παιδί μου στο νοσοκομείο "Παίδων" στην Αθήνα θα ζούσε...Πείτε τους να κλείσουν τις Παιδιατρικές στα νοσοκομεία της Λαμίας και της Λάρισας. Είναι νεκροταφεία», είχε δηλώσει συντετριμμένος μεταξύ άλλων ο πατέρας του 13χρονου κοριτσιού.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες στο γραφείο του κ. Λακαφώση έχουν φτάσει και άλλες καταγγελίες για το νοσοκομείο της Λαμίας και ο ίδιος φέρεται να είναι αποφασισμένος να βάλει βαθειά το νυστέρι της προανάκρισης, για να αποδοθεί δικαιοσύνη και επιτέλους το ΓΝ Λαμίας να πάψει να λειτουργεί ως διακομιστικό κέντρο επειγόντων περιστατικών.