Λιανοκλάδι - Δομοκός: Το τρένο θα σφυρίξει και με ηλεκτρισμό!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 07:56 Λιανοκλάδι - Δομοκός: Το τρένο θα σφυρίξει και με ηλεκτρισμό!

«Εγκαινιάστηκε» με δοκιμαστικό ταξίδι η νέα διπλή γραμμή με την τοξωτή γέφυρα της Εκκάρας.

Νέα εποχή για τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με την πλήρη λειτουργία της διπλής γραμμής Αθήνας - Θεσσαλονίκης που σύντομα θα είναι ηλεκτροκινούμενη σε όλο το μήκος της.

Το μεσημέρι της Τρίτης 29 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε το παρθενικό ταξίδι του τρένου Λαμία - Δομοκός μέσω της σήραγγας της Όθρυος και της εμβληματικής τοξωτής γέφυρας της Εκκάρας.

Επιβάτες του ήταν μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, οι διοικήσεις της ΡΑΣ, του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της ΕΕΣΤΤΥ, οι   Βουλευτές Αποστόλης Καραναστάσης, Αθανάσιος Μιχελής, Ιωάννης Σαρακιώτης, Χρυσούλα Κατσιαβριά και Χρήστος Σιμορέλης.

Το συγκεκριμένο κομμάτι συμπληρώνει το έργο της διπλής γραμμής που θα κινείται το ηλεκτρικό τρένο φέρνοντας πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα σε απόσταση 3,5 ωρών.

Για ένα περίπου μήνα ακόμη, το κομμάτι του δομοκού θα γίνεται με ντιζελομηχανές, εωσότου ολοκληρωθεί η σήμανση και δοκιμαστεί η ηλεκτροδότηση στη σήραγγα και την ΣΓ26 (γέφυρα Εκκάρας).

Για τη γέφυρα της Εκκάρας θυμίζουμε ότι πρόκειται για ένα ξεχωριστό τεχνικό έργο που έχει πραγματοποιηθεί σε ενεργό ρήγμα για αυτό και έχει θωρακιστεί σεισμικά, ενώ πρόσφατα δοκιμάστηκε η στατικότητά της με φορτίο τρένων 800 τόνων!

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση