Παρέα νεαρών «ψώνιζε» με πλαστά 50ευρα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 17:45 Παρέα νεαρών «ψώνιζε» με πλαστά 50ευρα

Δύο φορές επισκέφθηκαν το ίδιο βενζινάδικο - Κατασχέθηκαν τα πλαστά χαρτονομίσματα και το αυτοκίνητό τους.

Τρεις νεαροί έλληνες ηλικίας 28, 21 και 19 ετών, συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης (30/1), από αστυνομικούς του ΑΤ Κύμης, με την κατηγορία της παραχάραξης και κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι νεαροί έβαλαν βενζίνη σε πρατήριο της περιοχής αξίας 10 ευρώ και πλήρωσαν με αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονόμισμα των 50€.

Το πλαστό χαρτονόμισμα έγινε όμως αντιληπτό και ειδοποιήθηκε η αστυνομία που ξεκίνησε αναζητήσεις. Τελικά εντοπίσθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους  στην παραλία της Κύμης, όπου και ακινητοποιήθηκαν από τους προκειμένου να ελεγχθούν. Έτσι βρέθηκαν κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού, άλλα επτά (7) χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, αμφιβόλου γνησιότητας.

Σύμφωνα με τα όσα ομολόγησαν οι ίδιοι τα χαρτονομίσματα, τα είχαν προμηθευτεί από περιοχή των Αθηνών. Κατασχέθηκαν και θα σταλούν σε αρμόδια Υπηρεσία για εργαστηριακή εξέταση, ενώ ομοίως κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τρία (3) κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Μάλιστα από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι απογευματινές ώρες της 21-01-2019, είχαν πραγματοποιήσει πάλι στο ίδιο πρατήριο, συναλλαγή ύψους πέντε (5) ευρώ, όταν και πάλι είχαν πληρώσει με πλαστό 50ευρω.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση