«Μην πυροβολείτε το Νοσοκομείο Λαμίας…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 09:00 «Μην πυροβολείτε το Νοσοκομείο Λαμίας…» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν πέθανε κανένα παιδί στο Νοσοκομείο Λαμίας όπως ψευδώς αναφέρουν δημοσιεύματα…», τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο Διοικητής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης. Τα αναπάντητα γιατί…

Θέλοντας «να αποκατασταθεί η αλήθεια», όπως επανέλαβαν αρκετές φορές, ο διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης, ο Αναπληρωτής Διοικητής Ανδρέας Κολοκυθάς και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΛ και Συντονιστής Διευθυντής της ΜΕΘ Δημήτρης Σφύρας, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης, για το χαμό της 13χρονης Ιωάννας και του 9χρονου Δημήτρη που άφησαν την τελευταία τους πνοή σε Νοσοκομεία της Λάρισας και της Αθήνας αντίστοιχα, έχοντας διακομισθεί από το Νοσοκομείο της Λαμίας.

«Δεν κατέληξε κανένα περιστατικό στο Νοσοκομείο Λαμίας όπως αναφέρετε, ούτε κατέληξε κατά την διάρκεια διακομιδής του», επέμεινε τόσο ο Διοικητής, όσο και οι υπόλοιποι συνομιλητές του, αναφερόμενοι στα παραπάνω τραγικά περιστατικά.

Όπως υποστήριξαν «συγκεκριμένα δημοσιεύματα και τοποθετήσεις έβλαψαν αδίκως το Νοσοκομείο», που όπως πρόσθεσαν «λειτουργεί, θεραπεύει και συμβάλλει τα μέγιστα στη παροχή υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας στην ευρύτερη περιοχή».

Κεντρική ιδέα της συγκεκριμένης συνέντευξης, αν και δεν μπορούσαν να αποδώσουν ευθύνες όσο βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο η δικαστική, όσο και η διοικητική διερεύνηση των θεμάτων, ότι το Νοσοκομείο Λαμίας και στις δύο περιπτώσεις ενήργησε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Ειδικότερα για το πιο πρόσφατο περιστατικό που κατέληξε στην απώλεια του 13χρονου κοριτσιού, υποστήριξαν ότι η διακομιδή της Ιωάννας έγινε λίγο μετά τις 4:00’ μμ για περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση σε ειδική παιδοχειρουργική κλινική, έχοντας διαπιστώσει υγρά στην κοιλιακή χώρα και παρουσία αέρα υποδιαφραγματικά με πιθανή αυτόματη ρήξη κοίλου οργάνου. Βασική δε λεπτομέρεια ότι επικοινώνησε και τηλεφωνικά ο χειρουργός της Λαμίας με τον παιδοχειρουργό στη Λάρισα για να τον ενημερώσει.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε και τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του Αναπληρωτή Διοικητή Ανδρέα Κολοκυθά που περιέγραψε κυρίως τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Λαμίας ώστε να μπορεί να εφημερεύει 365 ημέρες το χρόνο χωρίς την ανάγκη συνεπικουρίας Ειδικών Ιατρών άλλων δομών Υγείας. Από την πλευρά του ο κ. Χατζημαργαρίτης ως ο υπεύθυνος για την άσκηση πειθαρχικών ελέγχων δεσμεύθηκε ότι θα αναδείξει τα αποτελέσματα, εφαρμόζοντας τις όποιες τυχόν πειθαρχικές και άλλες ευθύνες που ενδεχομένως θα προκύψουν:

Τα αναπάντητα γιατί

Μπορεί το επίσημο Νοσοκομείο Λαμίας να δείχνει ότι τα λάθη που στοίχισαν τη ζωή στα δύο παιδιά, δεν έγιναν σε αυτό, υπάρχουν όμως αρκετά ερωτηματικά που δεν έχουν απαντηθεί και για τη δική του λειτουργία.

Σαφώς και οι γιατροί γνωρίζουν καλύτερα τα ιατρικά πρωτόκολλα εξέτασης και αντιμετώπισης, όμως η μικρή Ιωάννα περίμενε σχεδόν 8,5 ώρες για έναν υπέρηχο και ενώ πονούσε πολύ. Αντίστοιχα βέβαια και για την ακτινογραφία, που γνωρίζουμε όλοι ότι αποφεύγετε στα παιδιά και είναι η τελευταία επιλογή.

Τα ευρήματα των παραπάνω πράξεων και η χρησιμοποίηση Levin πριν «διώξουν» το περιστατικό επιβεβαιώνει την αναγνώριση ύπαρξης φλεγμονής.  Γιατί ο παιδοχειρουργός του Νοσοκομείου Λάρισας αφού όπως υποστηρίζουν τον πήραν ακόμη και τηλέφωνο, δεν πείσθηκε για το ότι είχε να αντιμετωπίσει και έσπευσε να βγάλει την υγιή σκωληκοειδή απόφυση;

Για τον αδικοχαμένο 9χρονο Δημήτρη γιατί ο προηγούμενος Διοικητής δεν έκανε ούτε μια απλή ΕΔΕ, όταν υπήρχαν δεκάδες άλλες για θέματα που φυσικά δεν στοίχισαν καμία ζωή; Αυτό το περιστατικό γιατί αντιμετωπίστηκε στη Λαμία που και τότε δεν είχαμε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για παιδιά και όχι της Ιωάννας; Μάλιστα με βάση τα όσα μας είπαν, ενδεχομένως το κορίτσι να είχε σωθεί, αφού εδώ είχε γίνει σωστή διάγνωση.

Δείτε βίντεο με κάποιες από τις απαντήσεις που δόθηκαν σε ερωτήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης:

Στο επόμενο βίντεο μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου Λαμίας:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση