Του άρπαξαν κινητό και χρυσή αλυσίδα, αλλά δεν πήγαν μακριά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 18:31 Του άρπαξαν κινητό και χρυσή αλυσίδα, αλλά δεν πήγαν μακριά

Τρεις ρομά λήστεψαν έναν 52χρονο στη Θήβα - Λίγο αργότερα όμως τους συνέλαβαν αστυνομικοί Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και της Β΄ ΟΠΚΕ Βοιωτίας.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν άμεσα, χθες (23-04-2015) νωρίς το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βοιωτίας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 51, 38 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας.

Ειδικότερα, χθες περίπου στις 16:00΄, οι τρεις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο σε αγροτική περιοχή της Θήβας, όπου με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από την κατοχή 52χρονου ημεδαπού, ένα κινητό τηλέφωνο και μία χρυσή αλυσίδα λαιμού και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας και άμεσα διενεργήθηκαν επιστάμενες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε το όχημα διαφυγής των δραστών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ανωτέρω όχημα, βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα, στο εσωτερικό του και κατασχέθηκαν:

  • το κινητό τηλέφωνο και η χρυσή αλυσίδα, που είχαν νωρίτερα αφαιρέσει, τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα,
  • το χρηματικό ποσό των (1.719) ευρώ, καθώς και
  • ένα ρολόι χειρός και δύο χρυσά δαχτυλίδια, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Επιπλέον από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη κλοπών, καθώς επίσης οι δύο εξ αυτών (51χρονος  και 38χρονος), για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση