Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήλιος, βροχή και χιόνι - Καιρός λίγο από όλα!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 09:13 Ήλιος, βροχή και χιόνι - Καιρός λίγο από όλα!

Ιδιαίτερα έντονες ήταν οι βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όπως και στην Κεντρική Ελλάδα.

Από τις 11:00' το βράδυ της Τρίτης (5/2) και ιδιαιτέρως από τις 3:00’ μετά τα μεσάνυχτα η βροχόπτωση ήταν έντονη σε όλη τη Φθιώτιδα ακόμη και στο κέντρο της Λαμίας χωρίς να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα.

Σε περιοχές με υψόμετρο ακόμη και 1.000 μέτρα από νωρίς το πρωί το γύρισε σε χιόνι, φαινόμενα που αναμένουμε και πάλι από το βράδυ της Τετάρτης σύμφωνα και με την πρόβλεψη του συνεργάτη μας Κώστα Λούτα.

Η πρόσκαιρη ύφεση στην Κεντρική Ελλάδα δε θα κρατήσει πολύ και από το απόγευμα αναμένεται νέος γύρος βροχών που τη νύχτα θα ενταθούν, ενώ στα ορεινά θα χιονίσει.

Για τη Φθιώτιδα το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να την επηρεάσει αργά το μεσημέρι στην αρχή με ψιλόβροχο και όπως σημειώσαμε από τη νύχτα και πάλι με έντονες βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα φαινόμενα δεν έχουμε σημαντική συγκέντρωση υδάτων στο Σπερχειό, ωστόσο οι ισχυρές βροχοπτώσεις στη δυτική Φθιώτιδα θα δείξουν τα αποτελέσματα μετά τις 12 το μεσημέρι.

Γενική πρόγνωση

Για σήμερα Τετάρτη στη Φθιώτιδα προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες στη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν. Χιόνια θα πέσουν τη νύχτα στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1000-1200 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 9-12 βαθμούς.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τις πρωινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής στέρεας κατά τόπους πυκνές.

Άνεμοι: Στα βόρεια, ανατολικοί- βορειοανατολικοί 6-8 μποφόρ. Στα νοτιά, νότιοι- νοτιοδυτικοί 5-7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στην Χαλκιδική και την Πιέρια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής Μακεδονίας. Εξασθένηση των φαινομένων από αργά το βράδυ.

Άνεμοι: Ανατολικοί, βορειοανατολικοί 6-7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5-6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7-8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες άλλα και διαστήματα βελτίωσης.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 6-7 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία θα υπάρχουν και διαστήματα βελτίωσης.

Άνεμοι: Στα βόρεια, ανατολικοί-βορειοανατολικοί 6-8 μποφόρ. Στα νοτιά, ανατολικοί- νοτιοανατολικοί 8-9 μποφόρ και τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή του Καστελόριζου τοπικά 10 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.