"Στα μαλακά" 76χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος και παρέσυρε ντελιβερά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 09:30 "Στα μαλακά" 76χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος και παρέσυρε ντελιβερά

 Μεγάλη μείωση της ποινής του, από 32 μήνες, αρχικά, σε 10 μήνες με αναστολή, κατάφερε ένας 76χρονος Βολιώτης οδηγός στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο οποίος είχε παρασύρει, τραυματίσει και εγκαταλείψει 37χρονο ντελιβερά στο κέντρο του Βόλου, οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 27 Φεβρουαρίου του 2015 γύρω στις 7:10 το βράδυ, ο ηλικιωμένος οδηγός κινούνταν με ταχύτητα επί της οδού Κ. Καρτάλη, όταν στο ύψος της Μαγνήτων χτύπησε με τον καθρέφτη και με την πόρτα του αυτοκινήτου του, τον 37χρονο ντελιβερά, που στεκόταν μπροστά από το δίκυκλό του στο οδόστρωμα, δένοντας το κουτί μεταφοράς των προϊόντων στη σχάρα.

Ο 37χρονος έπεσε πάνω στη μοτοσικλέτα του, με αποτέλεσμα να υποστεί κάκωση στους χιαστούς του ποδιού και στην κνήμη, κάκωση ώμου και θλαστικό τραύμα δύο εκατοστών στο κεφάλι, με τον ηλικιωμένο οδηγό να τον εγκαταλείπει και να εξαφανίζεται. Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε τον τραυματία, και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο του Βόλου.
Ένας οδηγός λεωφορείου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, κινούμενος πίσω από το όχημα του 76χρονου, συγκράτησε τις πινακίδες του αυτοκινήτου και ενημέρωσε την Αστυνομία, που μετέβη στον τόπο του ατυχήματος.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ, οι οποίοι εντόπισαν τον 76χρονο γύρω στις 19:40 (μισή ώρα περίπου μετά το ατύχημα) να κινείται στην οδό Ιωλκού και αφού τον σταμάτησαν, τον συνέλαβαν. Ο οδηγός οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, όπου υποβλήθηκε σε έλεγχο αλκοτέστ, και διαπιστώθηκε πως είχε καταναλώσει ποσότητα οινοπνεύματος, σε ποσοστό στο αίμα του 0,80 στη πρώτη μέτρηση και 0,75 τοις χιλίοις στη δεύτερη.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, και στη συνέχεια το Δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 36 μηνών με αναστολή και έφεση, για σωματική βλάβη από αμέλεια, εγκατάλειψη σε τροχαίο ατύχημα σωματικών βλαβών, και για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος που εκπροσώπησε τον οδηγό, έκανε λόγο για συνυπευθυνότητα του θύματος που βρίσκονταν την ώρα του ατυχήματος στο οδόστρωμα, προσθέτοντας πως ο πελάτης του δεν κατάλαβε ότι τον χτύπησε. Επίσης ανέφερε πως δεν είχε καμία πρόθεση να τον τραυματίσει και μάλιστα έστειλε τη σύζυγο του στο Νοσοκομείο για να δει πως είναι η κατάσταση της υγείας του θύματος.

Τελικά το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή, χρηματική ποινή 1.200 €, και αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων του αυτοκινήτου για τρείς μήνες.

magnesianews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση