Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Και πάλι στις πρώτες θέσεις σε παραβάσεις του ΚΟΚ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 15:48 Φθιώτιδα: Και πάλι στις πρώτες θέσεις σε παραβάσεις του ΚΟΚ

Έλεγχοι για υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

919 συνεργεία Τροχαίας συγκροτήθηκαν την περασμένη εβδομάδα (28 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου 2019), προκειμένου να ελεγχθούν παραβάσεις του ΚΟΚ με ιδιαίτερη βαρύτητα στην υπερβολική ταχύτητα και την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Τα συνεργεία ήταν στο πλαίσιο του Προγράμματος «Παράβαση της εβδομάδας», που εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Τα αποτελέσματα ήταν για μία ακόμη φορά αποκαρδιωτικά για την περιοχή της Φθιώτιδας, καθώς ήμασταν και πάλι στην πρώτη εξάδα, πολύ κοντά όμως ακόμη και στην 3η θέση πίσω μόνο από Αττική και Θεσσαλονίκη που λόγω πληθυσμού καταλαμβάνουν τις πρώτες.

Έτσι σε σύνολο 4.674 παραβάσεων μετά από 21.044 ελέγχους, οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (805), της Θεσσαλονίκης (353), της Πιερίας (205), της Κορινθίας (187), της Ημαθίας (185), της Φθιώτιδας (184) και του Κιλκίς (170).

Κλείνουμε με την γνωστή συμβουλή «η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας».

Περισσότερες συμβουλές και ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές/Τροχαία-Οδική ασφάλεια».