Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Αθώος για το μαχαίρωμα στο Αρχάνι

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019 09:05 Φθιώτιδα: Αθώος για το μαχαίρωμα στο Αρχάνι

«Ο εντολέας μου βρισκόταν σε άμυνα...», υποστήριξε ο γνωστός ποινικολόγος Γιώργος Δούμας.

Το αιματηρό επεισόδιο που είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2015 στο Αρχάνι Φθιώτιδας μεταξύ δύο οικογενειών για διαφορές στα βοσκοτόπια, αναβίωσε την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λιβαδειάς.

Τότε ένας 48χρονος είχε τραυματίσει με μαχαίρι έναν 53χρονο, ενώ στον καυγά είχαν πάρει μέρος και είχαν συλληφθεί επίσης, η σύζυγος του 48χρονου, αλλά και η σύζυγος με τα δυο παιδιά του 53χρονου με τις κατηγορίες - κατά περίπτωση - της πρόκλησης σωματικών βλαβών και εξύβρισης.

Το ΜΟΔ Λιβαδειάς εξέταζε την περίπτωση του 51χρονου - πλέον - κτηνοτρόφου, που κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τελικά μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία το Δικαστήριο αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου, γνωστού ποινικολόγου Γιώργου Δούμα, ότι ο εντολέας του βρισκόταν σε άμυνα και τον έκρινε αθώο.

«Η δικαιοσύνη, όπως πάντα έτσι και τώρα, επιτέλεσε το καθήκον που απορρέει από την ευθυκρισία, την αντικειμενικότητα και το κοινό περί δικαίου αίσθημα... », δήλωσε στο LamiaReport ο συνήγορος υπεράσπισης Γιώργος Δούμας.