ΠΕ Φθιώτιδας: Σε επιφυλακή και πάλι για την κακοκαιρία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 08:48 ΠΕ Φθιώτιδας: Σε επιφυλακή και πάλι για την κακοκαιρία

Χιονοπτώσεις, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι και παγετός σε ορισμένες περιοχές το σκηνικό που θα αντιμετωπίσουμε.

Ενημερωτικό δελτίο για το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, εξέδωσε η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Σε αυτό περιέχονται συμβουλές για την αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων που συνοδεύουν το βαρομετρικό χαμηλό που θα πλήξει την περιοχή μας την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις, πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας με την επικράτηση ακόμη και παγετού σε ορισμένες περιοχές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φθιώτιδας και οι Υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έχουν τεθεί  σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Φθιώτιδας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) έχει ενημερώσει όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες,  τους Δήμους και  τις Εθελοντικές Οργανώσεις και έχει ενεργοποιήσει τα μνημόνια συνεργασίας με ιδιώτες,  ώστε να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Παρακαλούνται οι πολίτες των ορεινών περιοχών και ειδικότερα οι επισκέπτες, εκδρομείς, κτηνοτρόφοι, κλπ να φροντίσουν για την επάρκεια προμηθειών (καύσιμα, καύσιμης ύλης, ειδών πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φαρμακευτικό υλικό κλπ) για το προσεχές διάστημα.

Επίσης οι εκδρομείς και οι επισκέπτες που διαμένουν ή επισκέπτονται  ορεινές και ημιορεινές περιοχές να προσαρμόσουν το πρόγραμμα διαμονής τους και της μετακίνησή τους λαμβάνοντας υπόψη ότι οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται και αλλάζουν ταχύτατα και  ότι η πρόσβαση και ο καθαρισμός των οδών και η μετακίνηση ακόμη και των μηχανημάτων έργων στις περιοχές αυτές είναι χρονοβόρες.

Οι Δήμοι της ΠΕ Φθιώτιδας να θέσουν το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουν σε υψηλή ετοιμότητα και να λάβουν τα μέτρα σύμφωνα με το σχεδιασμό τους και τις αρμοδιότητές τους , όπως ορίζονται στο υπ. αριθμ.  9532/24-12-2018 και το υπ. Αριθμ. 9354/18-12-2018 έγγραφα της Γ.Γ.Π.Π. με θέμα  "Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό” και “Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Οι Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της  Π.Ε. Φθιώτιδας  θα εκδώσουν τις σχετικές οδηγίες που αναφέρονται στις σχετικές παρ/φους των ανωτέρω οδηγιών της Γ.Γ.Π.Π.

Για  πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www. astynomia.gr, καθώς και  στο τηλέφωνο 2231032246 της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση