Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην φυλακή 65χρονος συνταξιούχος για απόπειρα ασέλγειας σε ανήλικα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 09:21 Στην φυλακή 65χρονος συνταξιούχος για απόπειρα ασέλγειας σε ανήλικα

Έδινε χρήματα σε κοριτσάκια για να πραγματοποιεί τις αρρωστημένες ορέξεις του, ενώ είχε φτιάξει και ψεύτικο λογαριασμό στο Facebook για να παγιδεύει τα θύματά του.

 Πίσω από τα σίδερα της φυλακής θα βρεθεί ένας 65χρονος συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος από τη Λάρισα, ο οποίος καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου σε κάθειρξη 10 ετών, χρηματική ποινή 70.000 € και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για οκτώ χρόνια.
Το Δικαστήριο έκρινε τον ηλικιωμένο ένοχο για απόπειρα ασέλγειας σε τέσσερα ανήλικα κορίτσια, και για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας τους, ενώ η έφεση, δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη και θα οδηγηθεί στη φυλακή, μέχρι η υπόθεση να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Λάρισας.
Ο συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, βρέθηκε στο εδώλιο του ΜΟΔ Βόλου, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της απόπειρας ασέλγειας έναντι αμοιβής με ανήλικη που συμπλήρωσε τα 10 έτη, αλλά όχι τα 15 της ηλικίας της, κατά συρροή, εξακολούθηση και συνήθεια. Επίσης κατηγορούνταν για απόπειρα ασέλγειας έναντι αμοιβής για ανήλικη που συμπλήρωσε τα 15 έτη της ηλικίας της, κατά συρροή, εξακολούθηση και συνήθεια, αλλά και για διακεκριμένη προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου με πρόσωπο που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Ψεύτικο προφίλ

Ο 65χρονος είχε δημιουργήσει ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook χωρίς να έχει φωτογραφία, με ψεύτικο γυναικείο όνομα, στέλνοντας μηνύματα σε μαθήτριες Γυμνασίου, υποδυόμενος τον 19χρονο με σκοπό να τις γνωρίσει, ενώ στη συνέχεια μιλούσε τηλεφωνικά μαζί τους, από τον Ιανουάριο του 2014 έως και τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου.
Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, ο άνδρας έστελνε προκλητικού περιεχομένου μηνύματα στα κορίτσια, λέγοντας χαρακτηριστικά “είσαι αγαπησιάρα, χαδιάρα”,” θέλω να είσαι το κορίτσι μου”, “σε θέλω, σε νοιάζομαι”, “θέλω να γίνεις γκόμενα μου”…
Επιπλέον αναφέρθηκε πως χάιδευε τα φερόμενα ως θύματα του, που τα συναντούσε στο σπίτι του στην πλάτη, στο στήθος και στα πόδια, ενώ άλλοτε ζητούσε από τις κοπέλες να φάνε μια μπανάνα με προκλητικό τρόπο για να τις φωτογραφίσει, αλλά και να φιληθούν μαζί του… Για το σκοπό αυτό έδινε χρήματα στις ανήλικες, καθώς το οικογενειακό περιβάλλον των περισσοτέρων από αυτές δεν ήταν καλό, διαβιώνοντας σε καθεστώς φτώχειας.

Οι καταθέσεις των γονέων

Όταν η μητέρα της μιας ανήλικης έμαθε από τη κόρη της, τη γνωριμία με τον 65χρονο, δημιούργησε ένα ψεύτικο προφίλ στο διαδίκτυο, προσεγγίζοντας τον άνδρα με σκοπό να τον παγιδεύσει και διαπίστωσε πως είχε φωτογραφίες από ανήλικα κορίτσια στο λογαριασμό του.
Η μητέρα του κοριτσιού στην κατάθεσή της, ανέφερε πως συχνά στην διαδικτυακή συνομιλία που είχαν ζητούσε τον αριθμό του κινητού της, αλλά και μιας φίλης της και μάλιστα της ανέφερε πως είχε σεξουαλική επαφή με την αδελφή μιας κοπέλας, που τότε ήταν 18 ετών. Όπως είπε, επέμενε να συναντηθούν και η μάρτυρας έστειλε τις συνομιλίες με τον κατηγορούμενο στην Αστυνομία.
Ακόμη κατέθεσε ότι μια μέρα το παιδί της γύρισε από το σχολείο έχοντας στη τσάντα της 100 €, υποστηρίζοντας πως το ποσό αυτό της έδωσε ο πατέρας της, κάτι που όμως δεν διαπιστώθηκε.
Στη κατάθεση της η μητέρα μιας δεύτερης κοπέλας, είπε πως η κόρη της έκανε παρέα με άλλα δύο κορίτσια και πήγαν σπίτι, έχοντας σακούλες με ψώνια στα χέρια, χωρίς όμως η ίδια να έχει δώσει χρήματα στο παιδί της, για να προχωρήσει σε αγορές. Ρώτησε γι’ αυτό τον πεθερό και την πεθερά της, λαμβάνοντας αρνητική απάντηση και στη συνέχεια πίεσε τη κόρη της να της μιλήσει, με αποτέλεσμα να μάθει ότι προέρχονταν από τον 65χρονο.
Η γυναίκα μπήκε στο προφίλ της κόρης στο FB και είδε συνομιλίες με τον φερόμενο ως δράστη, με το κορίτσι να της αναφέρει πως πήγαν τρεις φορές στο σπίτι του με δύο φίλες της, με τον 65χρονο να προσπαθεί να τις χαϊδέψει, αλλά τα κορίτσια να αντιδρούν αρνητικά. Όπως είπε, η κόρη της ανέφερε πως είχε πάει μια φορά με το αυτοκίνητο του στα Φάρσαλα. Η μάρτυρας υποστήριξε πως ο 65χρονος προσέγγιζε με μεθοδικότητα τα παιδιά υποσχόμενος χρήματα, ενώ τις καλούσε να τον επισκεφθούν σπίτι του, λέγοντας πως θα κάνουν σεξ.
Επίσης όταν έμαθε την δραστηριότητα του κατηγορούμενου έστειλε στη δουλειά του τον πατέρα της (παππού της κοπέλας), για να του ζητήσει το λόγο, με τον 65χρονο να τον παρακαλεί να μην υποβάλλει μήνυση, κάτι που όπως είπε η μάρτυρας δεν το έκανε, αφού δεν είχε χρήματα για να προσλάβει δικηγόρο.
Στην κατάθεση του ο πατέρας της ίδιας κοπέλας, είπε πως έμαθε κατόπιν, αφού τότε βρίσκονταν στην Θεσσαλονίκη, πως ο ηλικιωμένος ευρισκόμενος με την κόρη του στο αυτοκίνητο του κατευθυνόμενοι για τα Φάρσαλα, ζήτησε από την κοπέλα να του κάνει στοματικό έρωτα, κάτι που η νεαρή αρνήθηκε.
Στην αίθουσα του Δικαστηρίου επικράτησε μεγάλη ένταση, όταν ο πατέρας μιας κοπέλας, κατηγόρησε πως η κόρη του είπε ψέματα στη κατάθεση της για τον κατηγορούμενο, μετά από προτροπή της πρώην συζύγου και μητέρας του παιδιού και της συνηγόρου πολιτικής αγωγής, με την πρόεδρο να ζητάει τη διακοπή της κατάθεσης του και την απομάκρυνση του από την αίθουσα μέχρι να ηρεμήσει.
Στη συνέχεια επανερχόμενος ο μάρτυρας, υποστήριξε πως όλα αυτά δεν έγιναν και αποτελούν σκευωρία, ερχόμενος σε αντίθεση με όσα είχε καταθέσει στο παρελθόν στην αστυνομία.
Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να μεταβιβαστεί στην Εισαγγελία της Λάρισας, αντίγραφο της διαδικασίας, για να τεθεί θέμα άσκησης δίωξης εις βάρος του για ψευδορκία.
Ο πατέρας του κοριτσιού Αλβανικής καταγωγής, είπε πως η μικρή του κόρη μετέβη στην υπηρεσία του 65χρονου για να πει τα κάλαντα και τότε γνωρίστηκαν. Μετά από δύο ημέρες βρέθηκαν στο κέντρο της Λάρισας και κάθισαν για έναν καφέ αυτός με τη κόρη του και τον κατηγορούμενο, αναπτύσσοντας στη συνέχεια οικογενειακές σχέσεις.
Μάλιστα έφτασαν κοντά στο να γίνει νονός της κοπέλας, αλλά τελικά δεν κατέστη δυνατό, γιατί ο ηλικιωμένος έπρεπε να φύγει από τη Λάρισα, επειδή το παιδί του αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας.

Ήθελαν να τους δίνει χρήματα

Στην απολογία του ο φερόμενος ως δράστης, υποστήριξε πως όλα είναι σκευωρία από τα κορίτσια τα οποία ήθελαν να του αποσπούν χρήματα, ερχόμενα σε συνεννόηση μεταξύ τους για να πουν και τα τέσσερα παιδιά τα ίδια πράγματα, αλλά παραδέχθηκε πως έστειλε τα χυδαία αυτά μηνύματα, κάνοντας λόγο για λάθος… και ζήτησε συγγνώμη για τη πράξη του.
Ισχυρίστηκε πως είναι κοινωνικό άτομο και πως από φιλευσπλαχνία έδωσε χρήματα στο ένα παιδί, για να αγοράσει μπουφάν που δεν είχε, καινούργια παπούτσια και νέο κινητό τηλέφωνο, αφού το παλιό είχε σπασμένη οθόνη, παίρνοντας παράλληλα τηλέφωνο και τους γονείς του, για να τους ενημερώσει.
Υποστήριξε ακόμα ότι δεν γνώριζε τις δύο κοπέλες, αλλά ήρθαν σπίτι του με την ήδη γνωστή του απροειδοποίητα, λέγοντας του πως τόσο οι γονείς τους όσο και οι ίδιες είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών, και κάνουν τα πάντα για να βρουν χρήματα για τη δόση τους.
Αυτός τις έδιωξε, με τις κοπέλες να τον απειλούν ότι εάν δεν δώσει χρήματα θα του δημιουργήσουν πρόβλημα στην πολυκατοικία. Τότε, όπως είπε αναγκάστηκε να τις δώσει από 20 €.

Πρότεινε ενοχή

Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση του ζήτησε την ενοχή του 65χρονο, κάνοντας λόγο για θράσος του κατηγορούμενου, που προσέγγιζε παιδιά Γυμνασίου μέσω διαδικτύου, υποβάλλοντας τους άσεμνες προτάσεις, ενώ εκμεταλλεύονταν την οικονομική αδυναμία των θυμάτων του.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του 65χρονου κατέθεσε ιατρική γνωμάτευση στο Δικαστήριο με την οποία φαινόταν πως ο άνδρας έχει αναπηρία σε ποσοστό 90%, πάσχοντας από σοβαρό νόσημα που προκαλεί τετραπληγία και ως εκ τούτου είναι σεξουαλικά ανίκανος. Παράλληλα είπε πως ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά του με την αποστολή των μηνυμάτων και πρόσθεσε πως τα κορίτσια τον έβλεπαν ως πηγή εισοδήματος. Τελικά το Δικαστήριο μετά από πολύωρη συνεδρίαση, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, έκρινε ένοχο τον 65χρονο χωρίς να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, και της καλής συμπεριφοράς που ζήτησε υπέρ του η υπεράσπιση, καταδικάζοντας τον ομόφωνα σε συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών και για τις τρεις πράξεις, χρηματική ποινή 70.000 €, και αποστέρηση οκτώ ετών των πολιτικών του δικαιωμάτων.
Στο τέλος έγινε συζήτηση για το εάν η έφεση του θα έχει αναστέλλουσα δύναμη, με τους δικαστές και τους ενόρκους να συμφωνούν να μην αφεθεί ελεύθερος, αλλά να οδηγεί στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας

Πηγή: magnesianews.gr