Που θα «χτυπήσει» ο χιονιάς που έρχεται τις επόμενες ώρες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 08:05 Που θα «χτυπήσει» ο χιονιάς που έρχεται τις επόμενες ώρες

Οι τελευταίες προβλέψεις για το «χιονιά - εξπρές» που θα «επισκεφτεί» την Κεντρική Ελλάδα.

Σε χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται η θερμοκρασία τις τελευταίες ώρες στην κεντρική κυρίως Ελλάδα με πολύ ισχυρούς μέχρι και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, από βόρειες διευθύνσεις που φέρνουν χιόνια ακόμη και σε περιοχές με ελάχιστο υψόμετρο.

Για τη Φθιώτιδα η τελευταία πρόβλεψη εξακολουθεί να έχει το ανατολικό και κυρίως το νότιο κομμάτι του νομού στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με τις ψυχρές ωστόσο αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα να έχουν ελαφρώς μετατοπιστεί δυτικότερα προς το Ιόνιο, με αποτέλεσμα να ανέβουν και τα πιθανά υψόμετρα χιονόπτωσης (αντί  για τη θάλασσα θα φτάσουν δηλαδή περίπου τα 200-300μ).

Σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, για την περιοχή της Φθιώτιδας, μας επηρεάζουν δύο κύματα χιονοπτώσεων:

α) Το πρώτο κύμα αφορούσε το απόγευμα-βράδυ της Τρίτης (12/2) με βροχές και χιόνια τα οποία έφτασαν μέχρι και τα 500μ.

β) Το δεύτερο κύμα, που θα είναι και το πιο αξιόλογο, θα "χτυπήσει" από το απόγευμα της Τετάρτης και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το κύμα αυτό θα δώσει χιονοπτώσεις στα ανατολικά και κυρίως στα νότια τμήματα του νομού, ακόμη και σε πεδινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 200-300μ). Δεν αποκλείεται αργά το βράδυ της Τετάρτης να χιονίσει για λίγο και στα βόρεια προάστια της Λαμίας. Η Λαμία που αποτελεί το βόρειο όριο για την κακοκαιρία, καθώς για παράδειγμα σε Δομοκό και πιο βόρεια ακόμη στη Θεσσαλία δεν υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης.

Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης (14/2). Το υπόλοιπο της ημέρας θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και μέτριους ΒΔ ανέμους 4-5 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 1-8 βαθμούς.

Περίπου τον ίδιο καιρό περιμένουμε για την Τετάρτη και Πέμπτη σε Βοιωτία και Εύβοια με βροχές στα πεδινά και χιόνια σε περιοχές με υψόμετρο από 400 ή 600 μέτρα.

Το κύμα αυτό θα αρχίσει από την Τετάρτη το πρωί έως τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση