Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χιόνι και στο κέντρο της Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 09:21 Χιόνι και στο κέντρο της Λαμίας

Η τελευταία πρόβλεψη για την «Χιόνη» που φέρνει χιόνι σε όλη τη Φθιώτιδα…

Οι «παγωμένοι» βόρειοι - βορειοδυτικοί άνεμοι φαίνεται τελικά ότι έκαναν τη δουλειά τους, ώστε το χιόνι, από την κακοκαιρία «Χιόνη» που επισκέπτεται τη χώρα μας, να πέσει ακόμη και σε περιοχές με υψόμετρο κάτω από τα 200 μέτρα, ενώ οι χιονοπτώσεις φαίνονται να επεκτείνονται σε όλο το νομό Φθιώτιδας, ακόμη και σε περιοχές της νότιας Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, αν η πτώση της θερμοκρασίας συνεχιστεί στον ίδιο ρυθμό, τότε το χιόνι θα πέσει ακόμη και στο κέντρο της Λαμίας από σήμερα το απόγευμα. Σίγουρα πάντως χιονόπτωση θα έχουμε πιο αργά και κυρίως τη νύχτα χωρίς βέβαια τα φαινόμενα να είναι έντονα.

Σε αντίθεση με τις χθεσινές προβλέψεις, οι χιονοπτώσεις καλύπτουν ολόκληρο το νομό Φθιώτιδας (και το Δομοκό), ενώ με διαφορά ως προς τα υψόμετρα θα έχουμε χιόνι σε Βοιωτία και Εύβοια.

Η «Χιόνη» κάνει έντονη την παρουσία της στην Κεντρική Ελλάδα από το απόγευμα της Τετάρτης, με τη διάρκεια των φαινομένων να είναι μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης (14/2) και σε κάποιες περιοχές λίγο περισσότερο. Το υπόλοιπο της ημέρας πάντως θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και μέτριους ΒΔ ανέμους 4-5 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 0-6 βαθμούς.

Όπως σημειώσαμε ο ίδιος καιρός θα επικρατήσει Τετάρτη και Πέμπτη σε Βοιωτία και Εύβοια με βροχές στα πεδινά και χιόνια σε περιοχές με υψόμετρο από τα 400 μέτρα.

Παρασκευή βράδυ (15/2) φαίνεται και νέος γύρος χιονιά, δεν αποκλείεται όμως αυτή τη φορά τα φαινόμενα να κινηθούν βορειότερα.