Σύσκεψη στο ΥΠΕΣ για τα ταμειακά της Αυτοδιοίκησης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 17:33 Σύσκεψη στο ΥΠΕΣ για τα ταμειακά της Αυτοδιοίκησης

Την Περιφέρεια Στερεάς εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Υπουργό Αλέξη Χαρίτση και τον Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, είχαν το απόγευμα της Τρίτης 12 Φεβρουαρίου 2018, οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με θέμα την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης από τα χρηματοπιστωτικά  ιδρύματα που  τηρούν λογαριασμούς,  στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στη σύσκεψη οι φορείς εξέθεσαν τις αντιρρήσεις και τους προβληματισμούς τους για τα ζητήματα που  εγείρονται  από  την εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης, ενώ αποφασίστηκε η μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης εφαρμογής της υπουργικής απόφασης για τις 30 Ιουνίου. Στο διάστημα που μεσολαβεί μια τεχνική ομάδα με μέλη από τα συναρμόδια Υπουργεία, την ΕΝΠΕ και την ΚΕΔΕ θα καθορίσουν τις λεπτομέρειες γύρω από την εφαρμογή της απόφασης.

Την Περιφέρεια Στερεάς εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ο οποίος στην τοποθέτησή του επισήμανε: «Η απόφαση μεταφοράς των ταμειακών μας διαθεσίμων, δυστυχώς, αποτελεί μία ακόμη τροχοπέδη για την περιφερειακή διοίκηση. Οι λόγοι είναι πολλοί, τόσο θεσμικοί όσο και πρακτικοί. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπως και όλες οι Περιφέρειες της χώρας διαχρονικά συνδράμουν την κεντρική διοίκηση "βάζουν πλάτη" όταν και όπου υπάρχει ανάγκη. Το κύριο μέλημά μας, όμως, είναι να μην νοθευτεί ακόμη περισσότερο η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των Περιφερειών. Και φυσικά είναι σε λάθος κατεύθυνση κάθε ενέργεια που προσθέτει κι άλλη γραφειοκρατία και πολυπλοκότητα στην οικονομική  διαχείριση των ΟΤΑ.»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com