Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση Μιχελή για το γιοφύρι… στο Καστρί

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 18:51 Παρέμβαση Μιχελή για το γιοφύρι… στο Καστρί

«Κάθε άλλο σχόλιο και πολιτική εκμετάλλευση περιττεύει…», δηλώνει με νόημα ο βουλευτής.

Μία αναδρομή στα όσα έχουν γίνει αλλά και δεν έχουν γίνει στο πολυθρύλητο γιοφύρι του Καστρίου Φθιώτιδας, επιχειρεί ο βουλευτής Θανάσης Μιχελής, θέλοντας προφανώς να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, αφού σημειώνει με νόημα ότι «Κάθε άλλο σχόλιο και πολιτική εκμετάλλευση περιττεύει».

Διαβάστε τα όσα αναφέρει ο κ. Μιχελής και δε μένει παρά να παρακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα τις κινήσεις των εμπλεκομένων για να δούμε αν πραγματικά υπάρχει λύση για να γίνει επιτέλους η γέφυρα που θα εξυπηρετεί έναν σημαντικό αριθμό αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής.

«Με αφορμή τη μακροχρόνια πορεία (2015 έως σήμερα) αποκατάστασης της γέφυρας στο Καστρί Δυτ. Φθιώτιδας, δίδονται οι παρακάτω διευκρινήσεις:

Η παλαιά πέτρινη γέφυρα χρειάζονταν παρεμβάσεις βελτίωσης. Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση (Τμ. Φθιώτιδας) που ανάλαβε αυτό το έργο, προχώρησε βεβιασμένα, το έτος 2015, σε παρεμβάσεις χωρίς την άδεια της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων. Αποτέλεσμα ήταν να διακοπούν αμέσως οι εργασίες με παρέμβαση της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων και με απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ), καθιστώντας έτσι τη διέλευση από τη γέφυρα αδύνατη.

Ύστερα από αιτήματα κατοίκων έκανα παρέμβαση στο τότε Υπουργό Πολιτισμού κ. Μπαλτά ζητώντας την επανεξέταση της απόφασης από το Κ.Α.Σ.

Το Κ.Α.Σ. επισημαίνοντας την χωρίς άδειά του παρέμβαση σε «μνημείο νεωτέρων χρόνων», όπως έχει χαρακτηρίσει τη γέφυρα, απέρριψε και πάλι το αίτημα ανακατασκευής της.

Μετά την αλλαγή ηγεσίας στο Υπ. Πολιτισμού (νέα υπουργός κ. Κονιόρδου) επανήλθα και πάλι. Βρέθηκε η συμβιβαστική λύση της κατασκευής μικρής γέφυρας, τύπου Belley, στην παραδίπλα περιοχή, με την υποχρέωση μερικής αποκατάστασης της παλαιάς πέτρινης γέφυρας. Με αυτή την προϋπόθεση το Κ.Α.Σ έδωσε άδεια εργασιών, οι οποίες και προχώρησαν.

Σήμερα έχουν γίνει οι εργασίες υποδομής και αναμένεται η τοποθέτηση της “προκάτ” γέφυρας belley την οποία προσφέρει ο Ελληνικός Στρατός. Υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής της περιοχής με αίτημα της να φροντίσει για τη συντομότερη επίλυση του προβλήματος.

Κάθε άλλο σχόλιο και πολιτική εκμετάλλευση περιττεύει.»