Σε κλοιό χιονιά η Λαμία - Στο επίκεντρο η Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 08:09 Σε κλοιό χιονιά η Λαμία - Στο επίκεντρο η Φθιώτιδα

Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία φέρνοντας το χιόνι ακόμη και μέσα στις πόλεις…

Με τη θερμοκρασία να είναι γύρω στο μηδέν ακόμη και σε περιοχές με υψόμετρο κάτω από 200 μέτρα το βαρομετρικό χαμηλό «Χιόνη» δείχνει να επιμένει με χιόνια πάνω από τη Φθιώτιδα.

Τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα μέχρι και τις 9 το βράδυ της Τετάρτης, δείχνουν ότι θα χιονίσει παντού στο νομό ακόμη και μέσα στη Λαμία ανεξάρτητα αν οι χιονοπτώσεις θα είναι ασθενείς.

Από τις 6 το απόγευμα χιονίζει στα ημιορεινά, ενώ οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και χαμηλότερα. Στο Δομοκό και στο «16» χιονίζει αρκετά χωρίς να δημιουργούνται προς το παρόν προβλήματα. Πέντε μηχανήματα της Περιφέρειας είναι σε επιφυλακή προκειμένου να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Από κει και κάτω πέριξ της Λαμίας και στα 300 μέτρα υπάρχει επίσης χιονόπτωση. Από τον Καρανάσιο μέχρι τον Σκαμνό έχει γυρίσει επίσης σε χιόνι. Στη Ράχη Τυμφρηστού χιόνι συναντά κανείς πάνω από το «ξυλουργείο» πριν την κορυφή.

Χιονόπτωση σε όλη την ημιορεινή δυτική Λοκρίδα με πρόβλεψη για έντονη χιονόπτωση στο Μαρτίνο. Γενικότερα σύμφωνα και με την ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία τα φαινόμενα θα ενταθούν αργά τη νύχτα με την κακοκαιρία να υποχωρεί με το πρώτο φως της ημέρας. Η θερμοκρασία πάντως δε θα ξεπεράσει και την Πέμπτη τους 6ο στα πεδινά με τον υδράργυρο πολύ χαμηλότερα σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 500 μέτρα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση