Με καλό καιρό θα κάνουμε Πρωτομαγιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 10:00 Με καλό καιρό θα κάνουμε Πρωτομαγιά

Με αραιή συννεφιά, ασθενείς ανέμους στα πελάγη και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες περίπου στους 25-26 βαθμούς θα γιορτάσουμε την φετινή Πρωτομαγιά σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά. Το Σαββατοκύριακο (2-3 Μαΐου) το σκηνικό του καιρού θα είναι παρόμοιο με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές και τοπικές μπόρες στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας την Κυριακή.

Για σήμερα Δευτέρα ο καιρός θα είναι ζεστός και υγρός με αραιή συννεφιά, τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και νοτιάδες που δε θα ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ στα πελάγη.

Την Τρίτη περιμένουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα με ενισχυμένους ΝΔ ανέμους που θα φτάνουν στα πελάγη τα 7 μποφόρ. Την Τετάρτη, πάντως, οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη και το ΒΑ Αιγαίο και σταδιακά μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος στην κεντρική και κυρίως στην βόρεια Ελλάδα με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια.

Δείτε τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες στη Φθιώτιδα και σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Με ανοιξιάτικο καιρό και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες θα κυλίσει η τελευταία εβδομάδα του Απρίλη στο νομό. Την Τρίτη, ωστόσο, λόγω ενός ψυχρού μετώπου που θα μας επηρεάσει από τα δυτικά, αναμένεται να επικρατήσουν ισχυροί ΝΔ άνεμοι εντάσεως 6 και τοπικά 7 μποφόρ (ο γνωστός λίβας από την Οίτη) που τη νύχτα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε ΒΔ. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται μέχρι το απόγευμα της Τρίτης καθώς ο "λίβας" την εποχή αυτή διαμορφώνει ιδανικές συνθήκες, σε συνδυασμό με την ηλιοφάνεια και την ξηρασία που έχει προηγηθεί, για την εξάπλωση πυρκαγιών. Την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη οι ΒΔ άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ το τριήμερο της Πρωτομαγιάς αναμένονται ασθενείς άνεμοι και αραιή συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιο αναλυτικά:
 
Την Δευτέρα προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-25 βαθμούς.
 
Την Τρίτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ 4-6 και τοπικά στους πρόποδες της Οίτης και βορείως της Λαμίας προς το Δομοκό 7 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-26 βαθμούς.
 
Την Τετάρτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-25 βαθμούς.
 
Την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3-4 μποφόρ και από το μεσημέρι Α-ΝΑ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 16-26 βαθμούς.
 
Την Παρασκευή (Πρωτομαγιά) και το Σαββατοκύριακο προβλέπονται αραιές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-26 βαθμούς.
 
Ο καιρός στην Ελλάδα
Την Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα βόρεια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες, ενώ παράλληλα ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στη νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ 3-5 και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 9-23 βαθμούς (2-3 βαθμούς χαμηλότερη στη δυτική Μακεδονία), στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου από 11-25 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 8-25 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου-Κρήτη από 13-23 βαθμούς.
 
Την Τρίτη στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ παράλληλα ευνοείται η μεταφορά σκόνης στην ανατολική και νότια χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ 4-6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε Δ-ΝΔ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια.
 
Την Τετάρτη στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4-6 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα 7 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν στα βόρεια σε Β-ΒΔ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.
 
Την Πέμπτη στα ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα κεντρικά και βόρεια και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4-6 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια Β-ΒΑ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
 
Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3-4 και στα ανατολικά 4-6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Από το απόγευμα θα στραφούν βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά σε ΝΔ 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση