Έκαναν βόλτες με κλεμμένο αμάξι και ναρκωτικά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 18:07 Έκαναν βόλτες με κλεμμένο αμάξι και ναρκωτικά

Ο βασικός κατηγορούμενος έχει απασχολήσει τις αρχές για πολλά αδικήματα…

Συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής (15-02-2019) στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης, ένας 22χρονος Έλληνας, ο οποίος μαζί με έναν ακόμη 37χρονο, κατηγορούνται για κλοπή τροχοφόρου κατά συναυτουργία.

Σε βάρος του 22χρονου, σχηματίσθηκε επίσης δικογραφία και για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών, ενώ επιπλέον από τους αστυνομικούς συνελήφθη και ένας 18χρονος ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Η ιστορία ξεκίνησε λίγο νωρίτερα το μεσημέρι, όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν εγκαταλελειμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί η κλοπή του, στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας και το έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση.

Λίγες ώρες μετά, προσέγγισαν το όχημα ο 22χρονος μαζί με τον 18χρονο, οι οποίοι ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως είχαν προσπαθήσει να διαφύγουν της σύλληψης.

Σε έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης, ενώ από την κατοχή του 22χρονου, κατασχέθηκαν επιπλέον ένα κλειδί οχήματος, μία φορητή κάμερα και ένα μαχαίρι, με μήκος λάμας εννέα (9) εκατοστών.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι το ανωτέρω κλειδί ανήκει στο κλεμμένο όχημα, το οποίο ο 22χρονος είχε αφαιρέσει μαζί με τον 37χρονο, βραδινές ώρες της 13-02-2019.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο ομοίως κατασχέθηκε, αποδόθηκε νομότυπα στον ιδιοκτήτη του, μαζί με το κλειδί και τη φορητή κάμερα, η οποία είχε αφαιρεθεί από το εσωτερικό του.

Σημειώνεται ότι ο 22χρονος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για συναφή και όχι μόνο αδικήματα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση