Ακυρώθηκε η απόφαση της Οικονομικής Καμ. Βούρλων για την αναβάθμιση οδοφωτισμού

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 18:48 Ακυρώθηκε η απόφαση της Οικονομικής Καμ. Βούρλων για την αναβάθμιση οδοφωτισμού

Με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακυρώθηκε ως μη νόμιμη, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καμένων Βούρλων με την οποία εγκρίθηκε το πρακτικό του διαγωνισμού «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, στο ΕΣΗΔΗΣ καταχωρίσθηκε η μελέτη με τίτλο «Αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Καμένων Βούρλων με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας» που δεν έχει θεωρηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου κατά παράβαση του άρθρου 189 του νόμου 412/2016, γεγονός που βεβαιώνεται και στο αριθμ. 5724/09-07-2018 έγγραφο του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καμένων Βούρλων, όπου αναφέρεται επί λέξει:

«1. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ο υπογράφων δεν θεώρησε την μελέτη με τίτλο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ – ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ».

2. Μετά από έλεγχο στο βιβλίο έργων και μελετών, βρέθηκε καταχωρημένη παροχή υπηρεσίας με αριθμό 56/2017 με τίτλο : «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΩΧΩΡΙΚΗΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑΓΗ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ».

Επειδή η ως άνω αρ. 56/2017 μελέτη της «Παροχής Υπηρεσιών Γεωχωρικής Αποτύπωσης του συστήματος ηλεκτροφωτισμού με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση – αυτοματοποίησή του – αλλαγή οδοφωτισμού», είναι μελέτη σκοπιμότητας και δεν είναι η μελέτη που καταχωρήθηκε στο ΕΣΗΔΗΣ και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καμένων Βούρλων, η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Κατά της απόφασης αυτής χωρεί προσφυγή ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του ν. 3463/2006 Νομών Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας, εντός προθεσμίας ενός (1) μηνός από την έκδοση της απόφασης ή την κοινοποίησή της.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση