Έρχεται απότομη αλλαγή του καιρού...

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 08:23 Έρχεται απότομη αλλαγή του καιρού...
Αναλυτικά η πρόγνωση

Μπορεί η εβδομάδα να ξεκίνησε με μια ηλιόλουστη Δευτέρα όπως φαίνεται όμως το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου.

«Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει. Κι αν φλεβίσει κι αν κακιώσει, μες στο χιόνι θα μας χώσει», είπε χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος μέσω της πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ1 έκανε λόγο για χιονοπτώσεις από το τέλος της εβδομάδας στην Ελλάδα.

«Το Σαββατοκύριακο δείχνει ότι θα λάβει χώρα μια σοβαρή αλλαγή του καιρού, σε χειμωνιάτικο στιλ, με παγερούς βοριάδες έως και 9 Μποφόρ, χιονοπτώσεις στα βόρεια -αρχικά- της χώρας και μέσα στο Σάββατο προς την Κυριακή προβλέπεται τα χιόνια να κατέβουν προς την Αττική», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο καιρός στη χώρα «θα αρχίσει να χαλάει σταδιακά από την Παρασκευή, δεν αλλάξει ξαφνικά. Αλλά, το Σάββατο μια ψυχρή μάζα πολικής προέλευσης από τη Βορειοανατολική Ευρώπη θα περάσει τα σύνορά μας και θα φτάσει στη Βόρεια Ελλάδα. Ίσως και στη Θεσσαλονίκη να χιονίσει. Και το βράδυ του Σαββάτου το χιόνι θα φτάσει μέχρι την Πελοπόννησο. Θα είναι εντυπωσιακή η αλλαγή, κυρίως από πλευράς θερμοκρασίας».

Μέχρι την Παρασκευή όπως είπε η λιακάδα μαζί με εξασθενημένους ανέμους θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, με τον υδράργυρο να φθάνει μέχρι και τους 17 ίσως και 18 βαθμούς σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση