Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας ο Φιλοζωικός Σύλλογος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 09:41 Στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας ο Φιλοζωικός Σύλλογος

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Άνθρωποι & ζώα συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη».

Το πρόγραμμα «Άνθρωποι & ζώα συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη» παρουσιάστηκε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας στους μαθητές/τριες του 18ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, στην Αίθουσα εκδηλώσεων από 9-11:30 πμ.

Η παρουσίαση έγινε από την πρόεδρο κ. Γρίβα Έφη προσαρμοσμένη ηλικιακά σε 2 ομάδες, με διαδραστική συμμετοχή των παιδιών και ανταλλαγή εμπειριών: πρώτα στις τάξεις Α΄- Β΄- Γ΄ & κατόπιν στις Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄.

Βασικοί στόχοι του προγράμματος ήταν τα παιδιά, που από τη φύση τους αγαπούν τα ζώα, να κατακτήσουν βασικές γνώσεις που βοηθούν την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων:

1) Τα ζώα έχουν τις ίδιες ανάγκες με τους ανθρώπους, όχι μόνο για τροφή-νερό αλλά και για αγάπη-φροντίδα (βόλτες, παιχνίδι, καθαριότητα κλπ).

2) Χρειάζονται τακτική ιατρική φροντίδα από κτηνίατρο (εμβόλια, φάρμακα, κλπ)

3) Οφείλουμε να βάζουμε chip ανίχνευσης στο σκύλο μας για να τον βρούμε εύκολα αν τον χάσουμε, αλλά και για να τιμωρείται σε περίπτωση εγκατάλειψης ο ανεύθυνος ιδιοκτήτης.

4) Όταν συναντάμε ένα άγνωστο ζώο δεν τρέχουμε, δεν φωνάζουμε και δεν το χτυπάμε. Προσέχουμε την γλώσσα του σώματός του για να το προσεγγίσουμε.

5) Επειδή τα ζώα δεν μπορούν να μαζέψουν τις ακαθαρσίες τους όταν ζουν σε κατοικημένες περιοχές, οι ιδιοκτήτες τους οφείλουν να τις μαζεύουν.

6) Τα αδέσποτα ζώα εγκαταλείπονται συνήθως από ανθρώπους ή χάνονται. Φροντίζουμε με κατάλληλα μέτρα να μειωθεί το φαινόμενο (στείρωση, υιοθεσία αδέσποτων κλπ)

Η Διευθύντρια & οι Εκπαιδευτικοί του 18ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας ευχαριστούν θερμά την κ. Γρίβα Έφη για την ευαισθητοποίηση των παιδιών με επίκαιρα θέματα για τα ζώα και την συγχαίρουν για το εκπαιδευτικό έργο που προσφέρει… Ο σεβασμός στα ζώα και τις ανάγκες τους είναι δείγμα πολιτισμού σε μια σύγχρονη κοινωνία…

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας θα βρίσκεται ξανά στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας για να παρουσιάσει κατάλληλο υλικό για τους μαθητές/τριες του 29ου Νηπιαγωγείου Λαμίας, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στην Αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, η οποία διαθέτει την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή για να γίνει η παρουσίαση.