Ο Δημήτρης Κυριόπουλος στη «Στερεά... Υπεροχής»;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 10:12 Ο Δημήτρης Κυριόπουλος στη «Στερεά... Υπεροχής»;

Το όνομα του εκπαιδευτικού Δημήτρη Κυριόπουλου, επί σειρά ετών Προέδρου της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας και άλλοτε Συντονιστή - Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στο νομό, ακούγεται έντονα για το ψηφοδέλτιο του Δημήτριου Αναγνωστάκη «Στερεά... Υπεροχής».

Για την επιβεβαίωση της είδησης, το LamiaReport επικοινώνησε με τον κ. Κυριόπουλο ρωτώντας τον αν πρόκειται για επαναδραστηριοποίησή του στα κοινά.

Χωρίς να αποκλείσει την εμπλοκή του, θέλησε να κάνει δύο επισημάνσεις προκειμένου αφενός να ξεκαθαρίσει ότι ουδέποτε έπαψε να ενδιαφέρεται για τον τόπο του και αφετέρου για το ποιοι είναι οι λόγοι που θα τον οδηγούσαν πιθανότατα σε μια τέτοια απόφαση…

«Επιτρέψτε μου δύο επισημάνσεις...», λέει ο Δημήτρης Κυριόπουλος.

«Πρώτον, η ενασχόλησή μου με τα κοινά, της πόλης και του νομού μας όπου γεννήθηκα, ζω, δραστηριοποιούμαι και βιοπορίζομαι, δεν με άφηναν και ούτε με αφήνουν αδιάφορο. Το αντίθετο. Οι ανησυχίες, το ενδιαφέρον και η διακριτική αλλά ουσιαστική ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν είναι θέμα μέτρησης προβολής και διαμοιρασμού της, αλλά περιεχομένου και διάχυσής τους.

Ως άνθρωπος και ως πολίτης εξακολουθώ να παραμένω πιστός στις πολιτικές και ηθικές αξίες του προοδευτικού χώρου, από τον οποίο προέρχομαι και τον οποίο υπηρέτησα και υπηρετώ, με την ίδια συνέπεια.

Η δεύτερη επισήμανσή μου έχει να κάνει με αυτό που θα αποκαλούσε ή θα χαρακτήριζε κανείς νοοτροπία. Για σειρά ετών η περιφέρεια, ως θεσμός -και γενικότερα οι θεσμοί που έχουν και κάποιο βαθμό, θα έλεγα, αυτοδιαχείρισης- αντιμετωπίζεται είτε ως φέουδο είτε ως κληροδότημα. Θυμίζει λίγο ως πολύ τα αντιγραφεία των μοναστηριών του Μεσαίωνα, τα λεγόμενα scriptoria, όπου οι μοναχοί αντέγραφαν τα ιερά κείμενα όχι με σκοπό την προσφορά στο κοινό καλό και αγαθό, αλλά με σκοπό την εξαγορά των ημερών παραμονής τους στο Καθαρτήριο ανάλογα με τον αριθμό των λέξεων που μετέφεραν στο χαρτί.

Θεωρώ, λοιπόν, πως η συμμετοχή μου στην εκλογική αναμέτρηση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας γενικά αλλά και ειδικά για το νομό μας, τη Φθιώτιδα, συμπυκνώνει ένα «απέναντι» στα παραπάνω,   ένα «απέναντι» στον παραγοντισμό, στα νέα είδωλα παλαιάς κοπής, ένα «απέναντι»  στην αδράνεια και τη σιωπή, όλα όσα δηλαδή αντιστρατεύονται την ενότητα και τη συνεργασία. Υπό αυτή την έννοια, η υποψηφιότητά μου με τον συνδυασμό Στερεά Υπεροχής με επικεφαλής τον Δημήτρη Αναγνωστάκη θα μπορούσατε να πείτε ότι θεωρείται αρκετά πιθανή».

Ποιος είναι ο Δημήτρης Κυριόπουλος

Ο Δημήτρης  Κυριόπουλος  γεννήθηκε στη Λαμία το 1960. Είναι κάτοχος πτυχίων Μαθηματικών και Πολιτικών Μηχανικών Δ/κών Έργ. και δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών: α) από το London Centre off Management και  β) από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σήμερα είναι Διευθυντής του Γυμνασίου Ομβριακής Φθιώτιδας.

Είναι παντρεμένος με την Μαθηματικό Δήμητρα Δάμπαση, που υπηρετεί στη Δημόσια Εκπαίδευση (Φωκίδα), και πατέρας δύο παιδιών, του Χρήστου (τελειόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Ιωαννίνων) και της Κωνσταντίνας - Παρασκευής (4ετής φοιτήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.).

Έχει διατελέσει:

  • επί σειρά ετών Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας,
  • αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας,
  • Συντονιστής – Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ν. Φθιώτιδας,
  • αιρετό μέλος της Διοίκησης του Π.Ε.Κ. Στερεάς Ελλάδας,
  • αιρετό μέλος του Τμήματος Βιοϊατρικής  του Παν/μίου Θεσσαλίας και
  • αιρετό μέλος της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Παν/μίου Θεσσαλίας.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση