Στο πόδι ο Βόλος για τη μεταγωγή του Κουφοντίνα στα Δικαστήρια (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 16:07 Στο πόδι ο Βόλος για τη μεταγωγή του Κουφοντίνα στα Δικαστήρια (ΦΩΤΟ)

Συζητήθηκε το αίτημά του για 4ημερη άδεια, κατά του οποίου προσέφυγε ο Εισαγγελέας.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν από το πρωί της Πέμπτης (21/2) στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου και στους γύρω δρόμους ενόψει της μεταφοράς στο κτίριο του "Λουκά" της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, προκειμένου να παραστεί στην συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου Εκτέλεσης Ποινών και να καταθέσει την άποψή του για την τετραήμερα άδεια που έχει αιτηθεί να του χορηγηθεί από την αγροτική φυλακή Κασσαβέτειας όπου κρατείται.

Το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για τη χορήγηση νέας άδειας είχε γίνει αποδεκτό από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της φυλακής Κασσαβέτειας, αλλά  κατά αυτής προσέφυγε ο αρμόδιος Εισαγγελέας πρωτοδικών Βόλου.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στα Δικαστήρια Βόλου λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, αναμένοντας ακρόαση από το Δικαστικό Συμβούλιο.

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, είχε απαγορευτεί η στάθμευση στους δρόμους γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο, ενώ η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη. Πριν την μεταφορά του αρχιτρομοκράτη της 17Ν, όλοι οι χώροι του κτιρίου ελέγχθηκαν εξονυχιστικά με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου.

Από την Αστυνομία επιλέχθηκε η είσοδος του Κουφοντίνα στο κτίριο να γίνει από την πίσω πόρτα των Δικαστηρίων, στην οδό Κουταρέλια.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου και η ακρόασή του τελείωσε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης οδηγείται πίσω στις φυλακές Κασσαβέτειας.

Η απόφαση του τριμελούς Δικαστικού Συμβουλίου Εκτέλεσης Ποινών αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

taxydromos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση