Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Αθώοι οι γιατροί που κατηγορούταν για ψευδή πιστοποιητικά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 09:05 Λαμία: Αθώοι οι γιατροί που κατηγορούταν για ψευδή πιστοποιητικά

Ανατροπή στην υπόθεση με τις ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις για άδειες οδηγήσεις, για τις οποίες κάθισαν στο εδώλιο δέκα κατηγορούμενοι συνολικά, οι οποίοι τελικά αθωώθηκαν, μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία.

Η υπόθεση έρχεται από το 2013 και αφορά στην χορήγηση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων σε πολίτες, που θα έδιναν εξετάσεις για δίπλωμα, αφού απαιτείται πιστοποιητικό από παθολόγο και οφθαλμίατρο.

Στο εδώλιο κάθισαν τέσσερις γιατροί, δυο παθολόγοι και δύο οφθαλμίατροι, δυο ιδιοκτήτες σχολής οδηγών και τέσσερις από τους πολίτες που είχαν πάρει τα πιστοποιητικά για να δώσουν εξετάσεις.

Ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή των κατηγορούμενων αφού όπως είπε σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι οδηγοί, ουδέποτε πήγαν στα ιατρεία των κατηγορούμενων για να εξεταστούν και να παραλάβουν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά υγείας.

Η ολική ανατροπή

Ο γνωστός ποινικολόγος Γιώργος Δούμας, ο οποίος ήταν συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορούμενων, υποστήριξε ότι οι συγκεκριμένοι γιατροί ήταν οικογενειακοί γιατροί των κατηγορούμενων και γνώριζαν στο ιατρικό ιστορικό τους. Αυτό υποστήριξαν και οι γονείς τους που κατέθεσαν ως μάρτυρες λέγοντας ότι οι γιατροί παρακολουθούσαν τα παιδιά από μικρή ηλικία.

Ο Γιώργος Δούμας ζήτησε από την έδρα την απονομή αισθήματος κοινωνικού δικαίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν κρίνονται τα πρόσωπα από τα γεγονότα, αλλά τα γεγονότα από τα πρόσωπα.»

Τελικά και οι δέκα κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, αφού το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης.

Ο ποινικολόγος Γιώργος Δούμας μιλώντας στο LamiaReport εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την απόφαση και δήλωσε:

«Η ευθυκρισία, η αντικειμενικότητα, το ήθος, το ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο φρόνιμα των λειτουργών της δικαιοσύνης, είναι η εγγύηση περιφρούρησης των δικαίων και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων πολιτών, αλλά και της Δημοκρατίας μας...»