Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας για το χιονιά που έρχεται...

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 08:45 Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας για το χιονιά που έρχεται...

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί που θα κινηθούν το Σαββατοκύριακο στην εθνική οδό για τα Έκτακτα Καιρικά Φαινόμενα - Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση της Κεντρικής και Νέας Οδού για τον ΠΑΘΕ. 

Η Κεντρική και Νέα Οδός, ενημερώνουν τους οδηγούς ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από την από το Σάββατο 23-02-2019 μέχρι και τη Δευτέρα 25-02-2019, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά την απότομη πτώση της θερμοκρασίας, τους θυελλώδεις βόρειος βορειοανατολικούς ανέμους, καθώς και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπειρωτικής χώρας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, καθώς και της Θεσσαλίας, με τα φαινόμενα να αναμένονται εντονότερα στους νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας, όπου αναμένονται κατά διαστήματα χιονοπτώσεις ακόμη και σε μηδενικό υψόμετρο.  Το σχετικό αναλυτικό Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Η Κεντρική και Νέα Οδός, έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων. Συνιστούμε στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν τα παρακάτω:

  • Να ενημερωθούν για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της Κεντρικής Οδού στο 801 700 7000.(καθημερινά και Σάββατο από τις 8:00 έως τις 16:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00). Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. (Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο 22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται  για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641 306 306  (καθημερινά και Σάββατο από τις 8:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).
  • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους.
  • Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας.
  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075

Σχετικά με τις αντιολισθητικές αλυσίδες υπενθυμίζουμε ότι:

  • Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς.
  • Η ταχύτητά με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα.
  • Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.

Επισημαίνουμε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Τέλος, λόγω των καιρικών φαινομένων και τις πιθανές ανάγκες αποχιονισμού του αυτοκινητοδρόμου, μεταβάλλονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που βρίσκονται σε ισχύ στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Ατάλαντης έως και την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, διάστημα κατά το οποίο θα γίνει άρση της σήμανσης εκτέλεσης των εργασιών, στο 145ο χλμ., με ταυτόχρονο αποκλεισμό του κλάδου εισόδου στον αυτοκινητόδρομο του Α/Κ Αταλάντης με κατεύθυνση προς Αθήνα.  Κατά το εν λόγω διάστημα τα αυτοκίνητα μέσω του παράπλευρου δικτύου και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται έως τον Α/Κ τραγάνας, από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Αθήνα. Επισημαίνεται ότι όλοι οι υπόλοιποι κλάδου εισόδου και εξόδου του κόμβου θα βρίσκονται σε ελεύθεροι προς χρήση από τους οδηγούς. 

Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας, μπορείτε να δείτε και εδώ.