Νέα συνάντηση των ΟΕΒΕ Θεσσαλλίας – Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 16:34 Νέα συνάντηση των ΟΕΒΕ Θεσσαλλίας – Φθιώτιδας

Έρχεται το «1ο αναπτυξιακό συνέδριο μικρομεσαίων επιχειρήσεων Κεντρικής Ελλάδος».

Στη Λάρισα και στα γραφεία του ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση εκπροσώπων των Ομοσπονδιών Επαγγελματοβιοτεχνών Νομών Λάρισας, Μαγνησίας Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου.   

Τη Φθιώτιδα εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος Ζ.Γιολδάσης και ο Κώστας Μπέλλης, Γ.Γραμματέας.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μαγνησίας και Υπεύθυνος του Παραρτήματος ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Θεσσαλίας, Τρύφων Πλαστάρας, ως συντονιστής της συζήτησης, έκανε μια ανασκόπηση της συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί στις 5/2/19 με θέμα τη διοργάνωση εκδήλωσης των ΟΕΒΕ Κεντρικής Ελλάδος, στις 6-7 Απριλίου 2019, στο Βόλο, με τη συμμέτοχη φορέων όλης της Κεντρικής Ελλάδας. Τόνισε ότι σκοπός αυτής της ενέργειας είναι η εξωστρέφεια των Ομοσπονδιών, η άμεση επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων - θέσεων με στόχο τη δημιουργία ενός σχεδίου περιφερειακής ανάπτυξης των περιοχών, η επαγγελματική προώθηση προϊόντων, η συνεργασία των επιχειρήσεων καθώς και η ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής για την αξιοποίηση αυτών.
Δέσμευση όλων, το εγχείρημα αυτό να πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε άλλη πόλη και το συντονισμό της να αναλαμβάνει η τοπική ΟΕΒΕ με τη συνδρομή των πρωτοβάθμιων σωματείων της και οι άλλες ομοσπονδίες να συμμετέχουν με τα Διοικητικά τους συμβούλια.

Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη συμμετοχή των Σωματείων και των φορέων της ΓΣΕΒΕΕ, τον προτεινόμενο προϋπολογισμό, τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος, την ατζέντα των θεμάτων, τη διάρκεια, το περιεχόμενο, τη μορφή και την οργάνωση αυτών των εκδηλώσεων. Ενώ σε επόμενη συνάντηση θα γίνει η καταγραφή αναλυτικά των εμπλεκόμενο φορέων αφού πρώτα γίνει διερεύνηση από κάθε Ομοσπονδία. Οι εκπρόσωποι των φορέων κατέληξαν ότι:

• Η εκδήλωση θα ονομαστεί «Πρώτο αναπτυξιακό συνέδριο μικρομεσαίων επιχειρήσεων Κεντρικής Ελλάδος»

• Οι πρόεδροι κάθε Ομοσπονδίας θα αναλάβουν τις επαφές για τις χρηματοδοτικές πηγές

• Θα οριστεί επιτροπή με έναν εκπρόσωπο από κάθε Ομοσπονδία, που θα αναλάβουν θέματα οργάνωσης και επικοινωνίας μεταξύ των φορέων

• Ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Μάρτιο, στη δομή του ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, στη Λάρισα, σε ημερομηνία που θα οριστεί εκ νέου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση