Έρευνα για τον αδόκητο χαμό του 50χρονου δημοτικού υπαλλήλου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 09:07 Έρευνα για τον αδόκητο χαμό του 50χρονου δημοτικού υπαλλήλου

«Ήταν από τους καλύτερους υπαλλήλους μας». Την Πέμπτη η κηδεία του άτυχου Σωτήρη Μπραχάλα.

Αυτεπάγγελτη έρευνα της Εισαγγελίας και της Επιθεώρησης Εργασίας για τις συνθήκες θανάτου του 50χρονου δημοτικού υπαλλήλου.

Ο άτυχος Σωτήρης Μπραχάλας έχασε τη ζωή του χθες το πρωί όταν χτυπήθηκε από ρεύμα και ενώ εκτελούσε εργασίες καλλωπισμού στο Ρίζωμα. «Ήταν από τους καλύτερους υπαλλήλους μας» λέει ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Παναγιώτης Ντιντής, ο οποίος μιλάει για «υπερβάλλοντα ζήλο που πάντα έδειχνε στη δουλειά του ο Σωτήρης».

Ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου διέταξε ΕΔΕ για την εξακρίβωση των αιτιών θανάτου του Σωτήρη Μπραχάλα, συντετριμμένος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «οι εργαζόμενοι του Δήμου έχουν πάρει τα μέσα ατομικής προστασίας που προβλέπονται, ανάλογα με τη θέση στην οποία εργάζονται. Η ειδικότητά του προέβλεπε την εργασία σε ύψος. Ο προϊστάμενός του, είναι ένας από τους πλέον έμπειρους και ενσυνείδητους τεχνολόγους γεωπόνους του Δήμου. Ο χειριστής του καλαφοθόρου κατέχει όλα τα απαραίτητα για τη θέση διπλώματα και τη σχετική εμπειρία».

Υπογράμμισε δε ότι «το θέμα δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση. Σε πλειοδοτικό διαγωνισμό ενδιαφέροντος και ανθρωπιάς δεν θα μπω. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους δικούς του. Θα κάνουμε τα πάντα για να τους στηρίξουμε».

Δήλωση Κ. Κρεμμύδα και ανακοίνωση δημοτικών υπαλλήλων

Σε δήλωσή του με αφορμή το θλιβερό γεγονός ο υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων Κωνσταντίνος Κρεμμύδας σημειώνει:

«Θέλουμε να εκφράσουμε την βαθιά θλίψη και οδύνη στην οικογένεια και στους συναδέλφους του αδικοχαμένου Σωτήρη Μπραχάλα,  υπαλλήλου του Δήμου Τρικκαίων . Ο απροσδόκητος θάνατός του  εν ώρα καθήκοντος  έρχεται να μας υπενθυμίσει τις ακατάβλητες προσπάθειες των εργαζομένων  για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των συνδημοτών μας .

Θεωρούμε δεδομένο ότι οι αρμόδιες αρχές θα διερευνήσουν σε βάθος τις συνθήκες του ατυχήματος  , πέρα από τις αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες της δημοτικής αρχής ,  ωστόσο τα ζητήματα κανόνων ασφάλειας στο χώρους εργασίας θα πρέπει να θεωρούνται αδιαπραγμάτευτα και τα πρωτόκολλα ασφάλειας θα πρέπει  να ελέγχονται με αυστηρότητα. Εκφράζουμε και πάλι τα βαθιά μας  συλλυπητήρια».

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων αναφέρει:

«Πρόκειται για ένα ακόμη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που σημειώνεται στους εργαζομένους στους ΟΤΑ.  Το Διοικητικό  Συμβούλιο  του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Τρικάλων και συνολικά τα μέλη του συλλόγου εκφράζουν την οδύνη και την βαθύτατη θλίψη για τον άδικο θάνατο του καλού μας συναδέλφου, φίλου και υπάλληλο στην   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  του Δήμου Τρικκαίων, Σωτήρη  Μπραχάλα .   Ένα άνθρωπο που εν ώρα καθήκοντος, εν ώρα πλήρους αφοσίωσης στο έργο του χτυπήθηκε από χιλιάδες volt. Το τραγικό περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης 26 Φεβρουαρίου 2019 στην διάρκεια εργασιών στο χωρίο Ρίζωμα του Δήμου Τρικκαίων εκτελώντας προγραμματισμένη εργασία στην ειδικότητα του .  Εν αναμονή του πορίσματος , το οποίο θα δώσει πιο υπεύθυνες απαντήσεις για τα πως και τα γιατί αυτής της τραγωδίας, εκφράζουμε  τα θερμά  μας  συλλυπητήρια στην  οικογένεια του και τους οικείους του.  Σωτήρη θα σε θυμόμαστε για πάνταΚαι ας μας  άφησες νωρίς. Καλό σου ταξίδι Σωτήρη.  Καλό ταξίδι».

Το μεσημέρι της Πέμπτης η κηδεία                 

Ο Σωτήρης Μπραχάλας κηδεύεται αύριο Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα  12:30 μ.μ. στον  Ιερό Ναό Αγίου Κων/νου Τρικάλων. Αφήνει πίσω τον γιο του  Νικόλαο Μπραχάλα, απαρηγόρητο τον πατέρα του Νικόλαο και τα αδέρφια του.

Πηγή: trikalavoice.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση