Φθιώτιδα: Πάλεψε γενναία, αλλά η μάχη ήταν άνιση...

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 08:35 Φθιώτιδα: Πάλεψε γενναία, αλλά η μάχη ήταν άνιση...

Το Γερμανικό ποιμενικό της φωτογραφίας είναι ο "Ακύλας", το λυκόσκυλο που δέχθηκε την επίθεση από τα δυο αδέσποτα τσοπανόσκυλα, μέσα στο σπίτι του στον Αχινό Στυλίδας.

Η οικογένεια του Ακύλα είναι συγκλονισμένη από το τραγικό συμβάν που εκτυλίχθηκε στον Αχινό Στυλίδας και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό του μετά από άγρια επίθεση δυο αδέσποτων τσοπανόσκυλων.

«Χάσαμε ένα μέλος από την οικογένειά μας. Ήταν απίστευτος σκύλος. Ήταν φοβερά εκπαιδευμένος και πολύ καλός φύλακας. Δεν χρειαζόταν να του δώσεις εντολές, καταλάβαινε ακόμα και με νοήματα....», λέει στο LamiaReport ο ιδιοκτήτης του Ακύλα.

Όταν ο 58χρονος ιδιοκτήτης το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης έφτασε στο σπίτι του στον Αχινό Στυλίδας, έβρεχε καταρρακτωδώς. Μέσα στον περιβάλλοντα χώρο βρήκε τα δυο αδέσποτα γεμάτα αίματα και το αγαπημένο του λυκόσκυλο σκοτωμένο. Είχε προηγηθεί σκληρή μάχη.

«Το σπίτι είναι μέσα σε οικόπεδο 2,5 στρεμμάτων. Έχει περίφραξη 1,80 ύψος. Τα τσοπανόσκυλα έσκαψαν κάτω από την περίφραξη και το ένα μπήκε μέσα από την τρύπα που άνοιξε. Όταν αυτό άρχισε να παλεύει με τον Ακύλα το άλλο κατάφερε και πήδηξε από πάνω. Πάλεψε γενναία και με τα δυο, αλλά δεν τα κατάφερε. Μιλάμε για τεράστια τσοπανόσκυλα σε ημιάγρια κατάσταση και πολύ πεινασμένα. Να φανταστείτε ότι δάγκωσαν και έφαγαν ακόμη και τις πλαστικές σωλήνες από το αυτοματοποιημένο σύστημα, μέσα από τις οποίες περνούσε η τροφή...», μας είπε ο ιδιοκτήτης.

(το ένα τσοπανόσκυλο μέσα στο σπίτι)

Δεν μπορούσε να μπει στο σπίτι

Ο ιδιοκτήτης δεν μπορούσε να μπει στο σπίτι, όπου οι δυο δολοφόνοι μέσα στα αίματα του έδειχναν τις άγριες διαθέσεις τους. Κλήθηκε η αστυνομία, αλλά και ο υπεύθυνος της περισυλλογής από το Δήμο για να τους ρίξει αναισθητικό, αλλά τελικά τα δυο τσοπανόσκυλα κατάφεραν και βγήκαν από το σημείο που είχαν σκάψει κάτω από την περίφραξη και έφυγαν.

(οι δυο δολοφόνοι μέσα στο σπίτι)

Είχαν επιτεθεί και σε μια γυναίκα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα συγκεκριμένα αδέσποτα είχαν επιτεθεί πρόσφατα και σε μια γυναίκα, η οποία περπατούσε με τις τσάντες στα χέρια επιστρέφοντας από το σούπερ μάρκετ. Ήταν τυχερή γιατί πέταξε τις σακούλες με τα τρόφιμα και τα σκυλιά εστίασαν εκεί και η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει. Επίσης μαρτυρίες λένε ότι είχαν επιτεθεί σε έναν τουρίστα το καλοκαίρι ο οποίος ανέβηκε σε δέντρο για να γλιτώσει.

«Το ερώτημα είναι γιατί αυτά τα επικίνδυνα σκυλιά τα έχουν αφήσει να κυκλοφορούν σαν αδέσποτα ανάμεσά μας. Πρέπει να φάνε άνθρωπο για να τα μαζέψουν;», λέει στο LamiaReport κάτοικος της περιοχής, ο οποίος καταγγέλει επίσης ότι: 

«Τα τσοπανόσκυλα αυτά κυκλοφορούν στο δρόμο που πάνε τα παιδιά μας στο σχολείο. Επίσης τα παιδιά περνούν κοντά από ένα σημείο όπου κάποιοι παράνομα έχουν μαζέψει μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Εκτός από υγειονομική βόμβα είναι και άκρως επικίνδυνο. Τα γνωρίζει αυτά ο Εισαγγελέας; Τι κάνουν οι υπεύθυνοι;»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση