Τι είπε ο Σπανός στο Delphi Economic Forum για τα προβλήματα αξιοποίησης του ΕΣΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019 13:56 Τι είπε ο Σπανός στο Delphi Economic Forum για τα προβλήματα αξιοποίησης του ΕΣΠΑ

Στη θεματική ενότητα «Τοπική και Περιφερειακή Διακυβέρνηση – Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία» του 4ου Delphi Economic Forum που διεξάγεται στους Δελφούς, συμμετείχε ως ομιλητής ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ο κ. Σπανός μίλησε τόσο για τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης που παρέχει η αξιοποίηση των εργαλείων του ΕΣΠΑ και πως αυτές έχουν αξιοποιηθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όσο και για τα προβλήματα που καθιστούν σε πολλές περιπτώσεις την απορρόφηση των πόρων μια πραγματικά δύσκολη υπόθεση, εστιάζοντας σε αυτό της γραφειοκρατίας. Τέλος, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες προτάσεις που θα βελτιώσουν και ποιοτικά και ποσοτικά τις διαδικασίες απορρόφησης και τον αντίκτυπο των διαρθρωτικών πόρων στη χώρα.

Στην ίδια συνεδρία να σημειώσουμε ότι συμμετείχαν, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο πρώην Γεν. Γραμματέας στα υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης Αλέκος Κρητικός και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής.

Με το πέρας της συζήτησης, ο Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή που μου δόθηκε η δυνατότητα να συμμετέχω στο Φόρουμ. Μια διοργάνωση που η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλύτερη. Σήμερα είχα την ευκαιρία να καταθέσω τις απόψεις μου σε ένα πολύ ενδιαφέρον πάνελ, με ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης και της Κυβέρνησης. Μιλήσαμε για το ΕΣΠΑ καταθέτοντας τόσο τους προβληματισμούς όσο και της προτάσεις μου προκειμένου να πετύχουμε καλύτερη απορρόφηση και να σχεδιάζεται με τρόπο τέτοιον που να ταυτίζεται με τις πραγματικές ανάγκες των κοινωνιών. Είναι ώρα να περάσουμε από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση και να φέρουμε τις αποφάσεις κοντά στον πολίτη».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση