Λαμία: Αθώοι για εμπρησμό από αμέλεια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 08:20 Λαμία: Αθώοι για εμπρησμό από αμέλεια

Υπόθεση πυρκαγιάς στον Έξαρχο Λοκρίδας…

Αθώους έκρινε ομόφωνα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, τους δύο άνδρες από τη Λοκρίδα που κατηγορούνταν ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στην θέση «Λυκοπέρασμα» στον Έξαρχο Αταλάντης τον Μάιο του 2013.

Το Δικαστήριο διατήρησε αμφιβολίες για την ενοχή των δύο κατηγορουμένων που σύμφωνα με το κατηγορητήριο εκείνη την μέρα φέρονταν να πραγματοποιούσαν εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης και ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι 6 με 7 μποφόρ.

 «Από την πολύωρη αποδεικτική διαδικασία και το αποδεικτικό υλικό που εισφέραμε, το Δικαστήριο διατήρησε σφοδρές αμφιβολίες για την ενοχή των εντολέων μου και παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, τους έκρινε αθώους», δήλωσε στο LamiaReport ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων Κώστας Μπαρούτας. Κατά την ακροαματική διαδικασία η υπεράσπιση κατέθεσε στοιχεία τα οποία παρουσίαζαν ότι η αιτία της πυρκαγιάς οφειλόταν πιθανότατα σε παρακείμενο μετασχηματιστή της ΔΕΗ πλησίον του σημείου έναρξης της φωτιάς.

Μάλιστα τότε, ο ένας εκ των κατηγορουμένων στην προσπάθειά του να κατασβέσει την πυρκαγιά είχε υποστεί εγκαύματα δευτέρου βαθμού και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση