Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριστικό: Τέλος Μαρτίου ο νέος Αξονικός στο Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 08:04 Οριστικό: Τέλος Μαρτίου ο νέος Αξονικός στο Νοσοκομείο Λαμίας

Πριν το Πάσχα θα λειτουργήσει και ο Μαγνητικός Τομογράφος…

Το μότο της παρούσας κυβέρνησης και του πρωθυπουργού «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση της αναβάθμισης του εξοπλισμού του Νοσοκομείου Λαμίας, που εν έτει 2019 παραμένει με έναν απαρχαιωμένο αξονικό τομογράφο των δύο τομών.

Αν οι τελευταίες προθεσμίες επαληθευτούν τότε στις 26 Μαρτίου ο σύγχρονος αξονικός τομογράφος των 64 τομών θα τοποθετηθεί στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Περιφέρειας Στερεάς. Και τα ευχάριστα θα συνεχιστούν μέσα στον Απρίλιο με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του Μαγνητικού Τομογράφου που είναι σαφώς πιο εξελιγμένο μηχάνημα, απαραίτητο στη σύγχρονη ιατρική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport στις 20 Μαρτίου, το παλαιό μηχάνημα θα αποσυναρμολογηθεί από το χώρο προκειμένου λίγες ημέρες αργότερα εκεί να τοποθετηθεί ο νέος αξονικός. Μέχρι όμως τις αρχές του επόμενου μήνα που θα είναι σε θέση να λειτουργήσει, οι ασθενείς θα εξυπηρετούνται από ιδιώτες ιατρούς που συμφώνησαν σχετικά, ενώ σε περιπτώσεις εφημεριών (νυχτών και αργιών) τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετηθούν από τα Νοσοκομεία του Βόλου και της Λάρισας.

Η ταλαιπωρία όμως θα είναι προσωρινή και πολύ σύντομη καθώς δε θα χρειαστούν περισσότερες από δύο εβδομάδες (από τις 20/3) για να λειτουργήσει πλήρως ο νέος αξονικός.

Ο Μαγνητικός και ο νέος Οργανισμός

Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες υποδομής για την τοποθέτηση του Μαγνητικού.

Έχουν γίνει πρόσθετες ενισχύσεις στο χώρο που θα φιλοξενήσει το βαρύ μηχάνημα, ενώ για την λειτουργία του, ήδη εκπαιδεύεται σχετικά το προσωπικό.

Για την περίπτωση του Μαγνητικού Τομογράφου στα διαδικαστικά που θα χρειαστούν για τη λειτουργία του, είναι και η σχετική άδεια από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας «Δημόκριτος». Αντίστοιχη άδεια για τον Αξονικό υπάρχει, ενώ Μαγνητικός Τομογράφος θα λειτουργήσει για πρώτη φορά.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα ετοιμάζεται για παράδοση στα μέσα Απριλίου και σε κάθε περίπτωση πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Κλείνοντας τις αναφορές μας στο Νοσοκομείο Λαμίας, τις τελευταίες ημέρες, ξαναγύρισαν τα μηχανήματα στο νέο κτίριο (πρώην Σανατόριο), προκειμένου πολύ σύντομα να καταστεί λειτουργικό. Η αρχική πρόβλεψη περιλαμβάνει τη λειτουργία εκεί της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και της Ψυχιατρικής Κλινικής, μαζί με κάποιες διοικητικές υπηρεσίες, ωστόσο το ρεπορτάζ θέλει στο άμεσο μέλλον να φιλοξενείται εκεί η Παιδιατρική και η Παθολογική Κλινική, εφόσον βέβαια εγκριθεί νέος Οργανισμός για το Νοσοκομείο Λαμίας.

Σε αυτόν μάλιστα θα προβλέπονται τρεις θέσεις Παιδοχειρουργών, καθώς η μία που υπάρχει σήμερα παραμένει μόνιμα «άγονη», για ευνόητους λόγους