Λαμία: Προχωρά η Εισαγγελική έρευνα για το θάνατο του 9χρονου Δημήτρη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 09:33 Λαμία: Προχωρά η Εισαγγελική έρευνα για το θάνατο του 9χρονου Δημήτρη

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά επίσης η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας και για τη λειτουργία των ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Εισαγγελίας Λαμίας για τον αδόκητο χαμό του 9χρονου Δημήτρη Κατσαούνου, ο οποίος «έσβησε» μόλις μεταφέρθηκε στην Αθήνα μετά από νοσηλεία στο ΓΝ Λαμίας, ενώ ταυτόχρονα προχωρά και η έρευνα για τις συνθήκες λειτουργίας - στελέχωσης του Νοσοκομείου Λαμίας και ειδικότερα στο κομμάτι των Εφημεριών στο Τμήμα Επειγόντων.

Σύμφωνα με την εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Χάρη Λακαφώση «η λειτουργία των ΤΕΠ θα περάσει από αξονικό τομογράφο», με επικέντρωση στο εάν υπάρχουν έμπειροι γιατροί όλο το 24ωρο στα Επείγοντα.

Ορίζεται πραγματογνώμονας για το χαμό του 9χρονου παιδιού

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας έχει στα χέρια του όλο το υλικό των ιατρικών φακέλων του 9χρονου, τόσο από το νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας, όσο και από το νοσοκομείο Λαμίας. Η απώλεια του 9χρονου Δημήτρη το καλοκαίρι του 2017 συγκλόνισε το πανελλήνιο, ωστόσο οι γονείς του ακόμη περιμένουν μια απάντηση για να μάθουν γιατί έχασαν τόσο άδικα το παιδί τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο ειδικός πραγματογνώμονας θα οριστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες και η έκθεσή του θα είναι βαρύνουσας σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης.

(Ο 9χρονος Δημήτρης Κατσαούνος, που πέθανε άδικα το καλοκαίρι του 2017, μετά από πτώση με το ποδήλατο)

Ένα ατύχημα του 9χρονου με το ποδήλατο στην πλατεία του χωριού (Αναβρα Φθιώτιδας), το οποίο αρχικά έδειξε ότι δεν ήταν σοβαρό, μετέτρεψε τη χαρά σε θρήνο και βύθισε στο πένθος την οικογένειά του.

«Περάσαμε 18 μήνες μέσα στην απόλυτη σιωπή περιμένοντας καρτερικά τις κρατικές υπηρεσίες να πράξουν το καθήκον τους. Αντί να ζητήσουν μια συγνώμη για τον Γολγοθά δίχως τέλος  που βιώνουμε με την απώλεια του παιδιού. Ακούσαμε μάλιστα από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας τον απίστευτο ισχυρισμό ότι δεν πραγματοποιήθηκε ΕΔΕ διότι δεν ζητήθηκε υπηρεσιακά και ο  Δημήτρης είχε μεταφερθεί 4 ώρες πριν καταλήξει σε άλλο νοσοκομείο. Αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων εκτός αν δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση. Είναι ντροπή !», είπε στο LamiaReport ο Γιάννης Αργυρός, θείος του 9χρονου Δημήτρη, που «έφυγε» τόσο άδικα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση