Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιβεβαιώνει η Διοίκηση του ΓΝ Λαμίας για τον Αξονικό Τομογράφο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 18:33 Επιβεβαιώνει η Διοίκηση του ΓΝ Λαμίας για τον Αξονικό Τομογράφο

Με δελτίο τύπου η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, ανακοινώνει την έναρξη της απεγκατάστασης του παλαιού αξονικού και της εγκατάστασης του νέου σύγχρονου αξονικού τομογράφου στο χώρο, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του LamiaReport.

Στο δελτίο τύπου περιλαμβάνονται και τεχνικές λεπτομέρειες για το μηχάνημα, αλλά και το γεγονός ότι για μερικές ημέρες, όσο θα κρατήσει η αλλαγή και η τοποθέτηση – λειτουργία του νέου μηχανήματος, οι ασθενείς θα εξυπηρετούνται από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της περιοχής και από όμορα νοσοκομεία.

Το δελτίο τύπου:

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας  θα ήθελε να σας πληροφορήσει περί της ενάρξεως των εργασιών της απεγκατάστασης του παλαιού αξονικού τομογράφου του ΓΝ Λαμίας και της εγκαταστάσεως του νέου αξονικού τομογράφου, Philips Ingenuity core της οικογένειας Αξονικών Τομογράφων Ingenuity CT του οίκου Philips, ο οποίος είναι πολυτομικού  σχεδιασμού ( Multislice), λαμβάνει  64 ταυτόχρονες τομές, παρέχει κάλυψη 40mm και ανασυνθέτει μέχρι και 400 τομές (slices), αξίας 500.000,00 ευρώ.

 Κατά τη διάρκεια της  ως άνω διαδικασίας, η οποία ήδη ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως και τις αρχές Απριλίου 2019, οι προσερχόμενοι προς εξέταση και οι νοσηλευόμενοι ασθενείς,  θα εξυπηρετούνται από άλλα Νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας, τα οποία έχουν ορισθεί συγκεκριμένα, με τη συμβολή του ΕΚΑΒ Λαμίας, ενώ παράλληλα έχει εξασφαλισθεί και συνεργασία με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της περιοχής για την άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών.

Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών καθώς βρισκόμαστε στις τελικές ενέργειες της υλοποίησης ενός χρόνιου αιτήματος αναβάθμισης των υπηρεσιών μας σε  τεχνολογικό, επιστημονικό και ιατρικό επίπεδο.

Διαβεβαιώνουμε ότι κύριο μέλημά μας αποτελούσε, αποτελεί  και θα συνεχίσει να αποτελεί πάντα η προάσπιση του δημοσίου αγαθού της υγείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, συναισθανόμενοι πλήρως την ευθύνη μας ως Διοίκηση ενός Δημοσίου Νοσοκομείου, που εξυπηρετεί μια μεγάλη υγειονομική περιφέρεια.