Στα χέρια της αστυνομίας ζευγάρι διαρρηκτών που είχε γίνει φόβος και τρόμος στη Λάρισα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 19:45 Στα χέρια της αστυνομίας ζευγάρι διαρρηκτών που είχε γίνει φόβος και τρόμος στη Λάρισα

Τα συγχαρητήρια της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας…

Εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, είκοσι πέντε (25) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών που διαπράχθηκαν στην πόλη της Λάρισας.

Για τις παραπάνω πράξεις συνελήφθησαν, το βράδυ της Τρίτης (05-03-2019) στη Λάρισα, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας δύο άτομα, ηλικίας 29 και 20 ετών, Βουλγαρικής υπηκοότητας, κατηγορούμενα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, οι δράστες, από τα μέσα Ιανουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους, από κοινού με άγνωστους, μέχρι στιγμής, συνεργούς τους, προσέγγιζαν οικίες με τη μέθοδο της αναρρίχησης και αφού εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Πιο συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 12-01-2019 έως 04-03-2019, διέπραξαν συνολικά 25 περιπτώσεις κλοπών από οικίες, 23 τετελεσμένες και δύο (2) απόπειρες, κατά τις οποίες αποκόμισαν διάφορα κοσμήματα και τιμαλφή, καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό των 7.270 ευρώ.

Από την κατοχή τους αλλά και κατά την έρευνα που διενεργήθηκε σε Ι.Χ επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 29χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων, τα οποία αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο,

• ένα κατσαβίδι,

• ένας σκούφος,

• ένας μεγεθυντικός φακός,

• μία προπληρωμένη κάρτα,

• το χρηματικό ποσό των (290) ευρώ,

• τρία κινητά τηλέφωνα,

• δύο κάρτες κινητής τηλεφωνίας, καθώς και

• μία κάρτα sim.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ερευνάται τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αδικημάτων.

Τα συγχαρητήρια των συναδέλφων τους

Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας συγχαίρει τους συναδέλφους της Υ.Α. Λάρισας για τη σύλληψη αλλοδαπού διαρρήκτη, υπηκόου Βουλγαρίας.

Ο εν λόγω δράστης είχε καταστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα «φόβος και τρόμος», καθώς διέπραξε πληθώρα διαρρήξεων με τη μέθοδο της «αναρρίχησης» και ήταν τόσο θρασύς που ενεργούσε ακόμα και όταν εντός των διαμερισμάτων βρισκόταν ένοικοι.

Ερχόταν δε από Αθήνα με πολυτελέστατο όχημα, δρούσε ταχύτατα και κατόπιν επέστρεφε, κάνοντας με αυτό τον τρόπο ακόμα πιο δύσκολο τον εντοπισμό του.

Τελικά όμως οι έμπειροι συνάδελφοι της Υ.Α. Λάρισας, μετά από πολύωρες παρακολουθήσεις και έχοντας στα χέρια τους πληθώρα στοιχείων από τη μεθοδική έρευνα, κατάφεραν να σταματήσουν τη δράση του, ανακουφίζοντας τη τοπική κοινωνία, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά, το πόσο καλή δουλειά γίνεται στην Υπηρεσία αυτή.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση