Λαμία: Αύριο απολογούνται για τη ληστεία στον εργολάβο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 07:14 Λαμία: Αύριο απολογούνται για τη ληστεία στον εργολάβο

Αρνούνται τις κατηγορίες οι φερόμενοι ως δράστες - Για εγκληματική ομάδα κάνει λόγο η αστυνομία - Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει…

Την Τετάρτη (13/3) το πρωί θα περάσουν και πάλι το κατώφλι του Γραφείου του Ανακριτή Λαμίας, οι τρεις συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη ληστεία του γνωστού εργολάβου στη Λαμία τον Μάρτιο του 2018, καθώς και σε άλλες δύο ληστείες στην Αττική σε Εκάλη και Μαρούσι.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι τρεις τους είναι μέλη εγκληματικής ομάδας από τον Φεβρουάριο του 2018, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται και ενέχονται στη διάπραξη ληστειών και συγκεκριμένα:

  • βραδινές ώρες της 01-03-2018, όταν σημειώθηκε η ληστεία σε βάρος του εργολάβου την ώρα που έμπαινε στο σπίτι του στην πλατεία Λαού. Τρεις κουκουλοφόροι, του αφαίρεσαν με την χρήση σωματικής βίας και την απειλή πιστολιού, χρηματικό ποσό. Ακολούθως με τα κλειδιά που απέσπασαν από το θύμα τους, εισήλθαν εντός του σπιτιού, όπου αφού ακινητοποίησαν την σύζυγό του, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους και αφαίρεσαν επιπλέον χρηματικό ποσό και διάφορα κοσμήματα. Απείλησαν μάλιστα το ηλικιωμένο ζευγάρι, ότι αν δεν τους έλεγαν που είναι τα χρήματα και τα κοσμήματα, θα επισκέπτονταν και το διαμέρισμα όπου διαμένει η κόρη τους,

  • πρωινές ώρες της 12-02-2018, σε περιοχή της Εκάλης Αττικής, δύο δράστες, φορώντας πάλι κουκούλες, αφαίρεσαν από γυναίκα, έξωθεν της οικίας της, με την χρήση σωματικής βίας, την τσάντα της, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό και
  • μεσημβρινές ώρες της 27-02-2019, στο Μαρούσι Αττικής, Έλληνας επιχειρηματίας την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό του σε συμβολή οδών της ανωτέρω περιοχής, είδε ότι ο δρόμος ήταν κλειστός με κάδους απορριμμάτων. Στον ελάχιστο χρόνο που ακινητοποίησε το όχημά του, ένας δράστης τον πλησίασε από την πλευρά του συνοδηγού πυροβολώντας το τζάμι του οχήματος, σχεδόν ταυτόχρονα με δεύτερο δράστη που από  την πλευρά του οδηγού του άρπαζε τσάντα που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό, αποτελούμενο από ευρώ και δολάρια Η.Π.Α.. Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα και τράπηκαν σε φυγή.

Στην πρώτη τους επαφή με τις ανακριτικές υπηρεσίες οι φερόμενοι ως δράστες των παραπάνω ληστειών αρνήθηκαν τα πάντα, ενώ διαμέσου των συνηγόρων τους ζήτησαν προθεσμία για να ενημερωθούν για το σύνολο της δικογραφίας.

Την υπεράσπιση του κατηγορούμενου Λαμιώτη επαγγελματία έχει αναλάβει ο δικηγόρος Δημήτρης Κρούπης, ενώ την υπεράσπιση ενός εκ των φερόμενων συνεργών του, έχουν αναλάβει οι Αλέξης Κούγιας και Νίκος Τσακτάνης.

Δείτε το βίντεο:

Σημειώνουμε ότι, σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στα σπίτια των τριών συλληφθέντων, σε επιχείρηση που διατηρεί ένας εξ αυτών, καθώς και σε χώρο που εντοπίστηκε σε περιοχή της Αττικής, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριό» τους, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

• πιστόλια και φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

• (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα,

• (3) κλεμμένες μοτοσικλέτες, μεγάλου κυβισμού,

• φορητοί ασύρματοι και κάμερα καταγραφής κινήσεων,

• τμήμα αγαλματιδίου αρχαίας εποχής,

• πληθώρα κινητών τηλεφώνων,

• διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και

• κουκούλες τύπου full face.

Μέρος των ανωτέρω κατασχεθέντων, έχει σταλεί για εργαστηριακή εξέταση.

Τέλος στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης (12/3) στην αίθουσα εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της υπόθεσης από τον Περιφερειακό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, Ταξίαρχο Αστέριο Μαντζιώκα, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Φθιώτιδας, Ταξίαρχο Μιχαήλ Τσάτση και τον προϊστάμενο του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνόμο Β’ Σταύρο Κουτουλογένη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση