Μάρτης - Γδάρτης: Από τους 25 βαθμούς φτάσαμε στο «μηδέν»!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 17:06 Μάρτης - Γδάρτης: Από τους 25 βαθμούς φτάσαμε στο «μηδέν»!

Πολύωρη ταλαιπωρία δεκάδων οχημάτων στην εθνική οδό Λαμίας – Καρδίτσας στο «16».

Θα μπορούσαμε να γράψουμε ότι δεν έχει προηγούμενο, ωστόσο δεν βγήκε τυχαία το Μάρτης – Γδάρτης για τον πρώτο μήνα της Άνοιξης.

Ο Μάρτιος που μας μπήκε με το δεξί με ήλιο και 25αρια που γέμισε ακόμη και παραλίες, στη 12η μέρα έδειξε το άλλο του πρόσωπο.

Με θυελλώδεις βορειοδυτικούς ψυχρούς ανέμους, καταιγίδες ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές και στη συνέχεια ακόμη και χιόνι στα πεδινά, έδειξε ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε ότι έφυγε ο χειμώνας.

Δυστυχώς αυτή την απότομη μεταβολή την «πλήρωσαν» δεκάδες οδηγοί που χρησιμοποίησαν μετά τις 8:30’ μμ την εθνική οδό Λαμίας – Καρδίτσας. Η αρχή έγινε με δίπλωμα φορτηγού που του κόπηκαν οι αλυσίδες και στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλοι. Περισσότερα από 10 βαριά οχήματα και ΙΧ εγκλωβίστηκαν για 4 και πλέον ώρες στο στο δρόμο, με το χιόνι να φτάνει μέσα σε λίγη ώρα τους 30 πόντους.

Αν και η Πολιτική Προστασία είχε από νωρίς αλατίσει όλο το δρόμο, αυτό δε στάθηκε αρκετό και στη συνέχεια έγινε πραγματικός αγώνας για να ξαναδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία. Τελικά τα ΙΧ απεγκλωβίστηκαν γύρω στις 2 το πρωί και στη συνέχεια ένα – ένα τα βαρέα οχήματα με τη βοήθεια γερανού. Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε νωρίς το πρωί.

Αντίθετα τα πράγματα ήταν σαφώς πιο ήπια στη δυτική Φθιώτιδα και στο δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου που από τις 8;30 επιχειρούσαν τρία μηχανήματα. Ο δρόμος δεν έκλεισε καθόλου παρά την πυκνή χιονόπτωση με τα ορεινά και ημιορεινά να ξαναντύνονται στα λευκά από 10 μέχρι 30 πόντους!

Σαφώς πιο ήπια ήταν τα φαινόμενα τη νύχτα στη Δυτική Λοκρίδα και στο κομμάτι της ημιορεινής Βοιωτίας.

Παρά το τσουχτερό κρύο τις πρωινές ώρες (παγετός), η συνέχεια για σήμερα Τετάρτη θα είναι σαφώς πιο ήπια, με μεγάλες περιόδους ηλιοφάνειας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση