Τι λέει ο Λιμενικός που βοήθησε να σωθεί το βρέφος στη Σκόπελο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 10:02 Τι λέει ο Λιμενικός που βοήθησε να σωθεί το βρέφος στη Σκόπελο

Με το ένα χέρι κρατούσα το αγοράκι και με το άλλο έπρεπε να ανεβώ μία ανεμόσκαλα 4 μέτρων.

Στο Νοσοκομείο Παίδων ‘’Αγία Σοφία” όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται, διακομίσθηκε το πρωί της Τετάρτης (13/3) το μόλις 9 μηνών βρέφος από τη Σκόπελο που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Μέχρι να φτάσουμε στην επιτυχή διακομιδή του μωρού με ελικόπτερο Super Puma, όλη νύχτα εκτυλίχθηκε ένα πραγματικό θρίλερ, με διασώστες, γιατρούς, νοσηλευτές κα λιμενικούς να ρισκάρουν ακόμη και τη ζωή τους για τη ζωή του μωρού.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο Σερραίος Λιμενικός Βαγγέλης Βούρτος πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος ήταν αυτός που κρατούσε αγκαλιά το βρέφος αναλαμβάνοντας τη δύσκολη αποστολή να σκαρφαλώσει από το ταχύπλοο στο γκαζάδικο εν μέσω τρικυμίας.

Ο λιμενικός περιέγραψε την μάχη με τα κύματα και τις δραματικές στιγμές που έζησε παλεύοντας για 12 ώρες για να σώσει το παιδί στα serraikanea.gr: «Όλοι όσοι συμμετείχαμε στην επιχείριση είχαμε τεράστια αγωνία για να σωθεί το μωρό . Κρατούσα το αγοράκι σφιχτά στην αγκαλιά μου όλη την ώρα. Το έβλεπα και ένιωθα σαν να ναι το δικό μου παιδί. Ο Δημοσθένης μου. Με το ένα χέρι κρατούσα το αγοράκι και με το άλλο έπρεπε να ανεβώ μία ανεμόσκαλα 4 μέτρων την ώρα που τα κύματα ήταν μανιασμένα και ο αέρας δυνατός. Αν γινόταν το παραμικρό λάθος θα βουλιάζαμε όλοι.

Γι` αυτό με τον γιατρό πήραμε την απόφαση να γυρίσουμε πίσω. Όλοι οι ένστολοι είμαστε ευαίσθητοι. Ο καθένας στην θέση μου θα έκανε το ίδιο. Ευτυχώς σήμερα το πρωί, έπειτα από 12 ώρες, το Super Puma που απογειώθηκε από τη Λήμνο κατάφερε να προσγειωθεί στη Σκόπελο, πήρε το μικρό αγοράκι και προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Θα πάω να το επισκεφθώ σίγουρα. Είμαι σίγουρος πως η υγεία του θα πάει καλά.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση