Η ΝΟΔΕ Φθιώτιδας για την επίσκεψη Κεφαλογιάννη στη Λαμία (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 12:33 Η ΝΟΔΕ Φθιώτιδας για την επίσκεψη Κεφαλογιάννη στη Λαμία (ΦΩΤΟ)

Τι αναφέρει σε δελτίο τύπου η Νομαρχιακή για τις επαφές του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου στη Φθιωτική πρωτεύουσα…

Στη Λαμία βρέθηκε την Πέμπτη 14 Μαρτίου2019 ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος επισκέφθηκε φορείς του τόπου. Κατά την επίσκεψη του τον συνόδευσαν ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ κ. Σπύρος Κωσταράς , ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΛΑΜΙΑΣ κ. Θεόδωρος Γούσιος και ο Γραμματέας Αγροτικού της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Κώστας Μπαγινέτας.

Το πρωί βρέθηκε στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας όπου αφού έλαβε τις ευλογίες του σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ. Νικολάου, ακολούθησε διάλογος για τα ζητήματα της εκκλησίας. O κος Κεφαλογιάννης εξήρε το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας και ο Μητροπολίτης χάρισε σε όλους από ένα βιβλίο για τον Αθανάσιο Διάκο.

Επόμενος σταθμός ήταν τα γραφεία του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΛΑΜΙΑΣ όπου τον καλωσόρισε ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Παπαθανασόπουλος και σύσσωμο το ΔΣ. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες όπως η υψηλή φορολόγηση, οι ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΕΦΚΑ καθώς και η εισαγωγή-διακίνηση πολλών προϊόντων που γίνεται από επιτήδειους χωρίς παραστατικά από γειτονικές χώρες. Εξήρε τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει ο συνεταιρισμός προς όφελος των αγροτών και της κοινωνίας.

Επόμενη συνάντηση έγινε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας όπου τον καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας κ. Αθανάσιος Μακρυγιάννης και σύσσωμο το ΔΣ. Ακούστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Δικηγόρων καθώς επίσης το πρόβλημα της υψηλής φορολόγησης και των εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών. Ο κ.Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι θα πρέπει να αυξηθεί το όριο για την απαλλαγή του ΦΠΑ που σήμερα είναι στις 10.000 Ευρώ προκειμένου να βοηθηθούν οι νέοι στο επάγγελμα.

Επόμενη συνάντηση ήταν στα γραφεία της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ όπου τον υποδέχθηκε ο Αντιπερειφερειάρχης Φθιώτιδας και Υποψήφιος Δήμαρχος Λαμίας  κ. Ευθύμιος Καραΐσκος. Έγινε ενημέρωση για το μεγάλο έργο που υλοποίει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καθώς και για την μεγάλη απορρόφηση που έχει η Περιφέρεια σε κονδύλια του ΕΣΠΑ.Ο κ. Κεφαλογιάννης ευχήθηκε στον κ. Καραΐσκο καλή επιτυχία στον δύσκολο αγώνα για την διεκδίκηση του Δήμου και υποσχέθηκε πως την επόμενη φόρα θα τον επισκεφθεί σε διπλανό γραφείο με την ιδιότητα του Δημάρχου.

Επόμενος σταθμός ήταν τα γραφεία του ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ κ. Αθανάσιος Κυρίτσης και σύσσωμο το ΔΣ. Έγινε αναφορά στην πολύ καλή δουλειά που κάνει το γραφείο των Επιμελητηρίων στις Βρυξέλλες καθώς επίσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σήμερα με την εξοντωτική φορολόγηση και την μαύρη εργασία. ‘Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον μαθητικό διαγωνισμό που υλοποιεί το ΕΒΕ και υποσχέθηκε να βρίσκεται στην εκδήλωση που θα γίνει για τον διαγωνισμό.

Τελευταίος σταθμός, τα Γραφεία της ΝΟΔΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Κωσταράς, σύσσωμο το ΔΣ καθώς και πλήθος κομματικών στελεχών και μελών της παράταξης. Στη  σύσκεψη που ακολούθησε, τον καλωσόρισαν ο τ. Υπουργός κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, οι τ. Βουλευτές  κ. Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος και η κα. Ελένη Μακρή Θεοδώρου, ο τ. Δήμαρχος Λαμίας κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς ,ο Διευθυντής του τ. Πρωθυπουργού κ. Κώστας Σταϊκούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Καραγιάννης, ο τ. Αντιπερειφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Θέμης Χειμάρας, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ κ. Δημήτριος Παπαναγιώτου, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Λοκρών κ. Κώστας Σούλιας και ο Αν. Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων κ. Θάνος Τσαντήλας. Σημειώνεται ότι ο Βουλευτής κ. Χρήστος Σταϊκούρας δεν παρέστη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων (βρισκόταν στην Βουλή).

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος αφού υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερη χαρά του που βρίσκεται στη Φθιώτιδα για συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, τη Νομαρχιακή Επιτροπή και στελέχη της ΝΔ, με θέμα την Ευρώπη και τις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές λέγοντας πως “έχουμε τέσσερις εκλογές: Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές και πιθανότατα και Εθνικές εκλογές. Σε αυτές τις αναμετρήσεις η ΝΔ προσδοκά να έχει μια περήφανη νίκη. Αν γίνουν και οι Εθνικές εκλογές μαζί, θέλουμε αυτοδυναμία και κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.”

Όσον αφορά τις Ευρωεκλογές τόνισε ότι “στην Ευρώπη γίνονται πολλά και σημαντικά πράγματα και θέλουμε να έχουμε ενισχυμένη εκπροσώπηση διότι θέλουμε να υπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εθνικά μας θέματα και τις αναπτυξιακές πολιτικές της Ελλάδας, της ευρύτερης περιοχής της Στερεάς Ελλάδας”. Σχετικά με την εκτίμηση του σε ότι αφορά στην προσέλευση των πολιτών στις κάλπες για τις Ευρωεκλογές, υποστήριξε ότι “η παρουσία των πολιτών στις Ευρωεκλογές θα είναι ενισχυμένη, γιατί οι Ευρωεκλογές είναι απόλυτα πολιτικοποιημένες και ο κόσμος θέλει να περάσει πολιτικά μηνύματα.”

Η “Νέα Δημοκρατία” πρέπει  να κερδίσει τις Ευρωεκλογές και να πετύχει την αυτοδυναμία  στις Εθνικές εκλογές για να έχει η χώρα άξιο Πρωθυπουργό τον  Κυριάκο Μητσοτάκη είπε μεταξύ άλλων

Αίσθηση έκανε όταν επικαλέστηκε τη ρήση του Αβράαμ Λίνκολ ότι με μια σφαίρα σκοτώνεις τον εχθρό σου, με την ψήφο σου σκοτώνεις το μέλλον των παιδιών σου. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης τόνισε ότι σε αυτές τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις για να μπορέσει η χώρα μας να βγει από την κρίση με το μικρότερο δυνατό κόστος από τις δυσκολίες με τις οποίες ζει, ζητούμε την βοήθεια και τη στήριξη από τις υγιείς δυνάμεις του τόπου σε ένα εθνικό προσανατολισμό με εθνική στρατηγική με συναίνεση να βρούμε αυτά που μας ενώνουν.

Ακολούθησε συζήτηση με τα μέλη της παράταξης σε κρίσιμα θέματα που αφορούν την Ευρώπη και την Ελλάδα όπως το δημογραφικό, το μεταναστευτικό και την συμφωνία των Πρεσπών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση