Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρεκόρ θερμοκρασίας την Κυριακή στη Φθιώτιδα - Πότε χαλάει και πάλι ο καιρός

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 08:33 Ρεκόρ θερμοκρασίας την Κυριακή στη Φθιώτιδα - Πότε χαλάει και πάλι ο καιρός

Με βροχές η 25η Μαρτίου;

Με ήλιο και υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες ξεκινάει η καινούρια εβδομάδα, διατηρώντας τον ανοιξιάτικο καιρό που απολαύσαμε αυτό το Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα στη Μακρακώμη σημειώθηκε μία από τις υψηλότερες θερμοκρασίες με το θερμόμετρο να δείχνει 25,4ο.

Πέρασε τους 24ο ο υδράργυρος και στη Λαμία, αλλά και σε άλλες περιοχές της Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, η καλοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη το μεσημέρι, με λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ασθενείς ανέμους και μέγιστη θερμοκρασία που θα φτάνει τους 20 βαθμούς.

Από το απόγευμα της Τετάρτης έως και το απόγευμα της Πέμπτης περιμένουμε τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά, οι οποίες όμως θα αφορούν κυρίως τα ορεινά και την ανατολική/νότια Φθιώτιδα. Ταυτόχρονα θα έχουμε ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο που θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ.

Από την Πέμπτη η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 15-17 βαθμούς.

Την Παρασκευή και το Σάββατο οι βροχές θα σταματήσουν παντού και θα έχουμε τοπικές συννεφιές, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή και Δευτέρα (24-25 του μηνός) ψυχρές αέριες μάζες θα έρθουν από τα Βαλκάνια, με αποτέλεσμα την επικράτηση θυελλωδών βοριάδων στο Αιγαίο και σχετικά χαμηλών για την εποχή θερμοκρασιών (μέγιστες περίπου στους 15 βαθμούς). Το ψυχρό αυτό μέτωπο ενδέχεται να συνδυαστεί με πέρασμα βροχών από βορρά προς νότο μέσα στο διήμερο, που σημαίνει ότι ανήμερα της 25ης υπάρχει πιθανότητα βροχών.

Ασφαλέστερη πρόγνωση όμως για την 25η Μαρτίου και τον καιρό με τον οποίο  θα κάνουμε παρέλαση, θα υπάρξει στα επόμενα 24ωρα.