Λαμία: Σήμερα απολογούνται για την αρπαγή και το βιασμό της 14χρονης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 09:40 Λαμία: Σήμερα απολογούνται για την αρπαγή και το βιασμό της 14χρονης

Χειροπέδες σε δυο άτομα, ενώ αναζητούνται ακόμα τέσσερα από την Ασφάλειας Λαμίας, με τις κατηγορίες της εμπορίας ανθρώπων και του βιασμού σε βάρος ανήλικης...

Τα σκαλιά των δικαστηρίων θα ανέβουν και πάλι σήμερα μετά την προθεσμία που πήραν ο 16χρονος και η μητέρα του, ρομά Αλβανικής υπηκοότητας, για να απολογηθούν σε Ανακριτή και Εισαγγελέα. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν βαρύτατες, όπως: της εμπορίας ανθρώπων και του βιασμού σε βάρος ανήλικης..

Η εφιαλτική ιστορία της 14χρονης στη Λαμία έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο... «Με έχουν απαγάγει. Σας παρακαλώ πάρτε τηλέφωνο τη μαμά μου....», είπε το κοριτσάκι όταν κατάφερε να ξεφύγει και να τρυπώσει μέσα σε ένα φαρμακείο στο κέντρο της πόλης.

«Είμαι από Αθήνα, από τη Νίκαια. Εκεί πήγαινα σχολείο. Με έχουν απαγάγει. Με χτυπάνε και θέλουν να με παντρέψουν. Σας παρακαλώ δεν έχω τηλέφωνο πάρτε τη μαμά μου να έρθει να με πάρει.....», συνέχισε σχεδόν κλαίγοντας η 14χρονη.

Όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ οι απαγωγείς την έφεραν στη Λαμία, όπου διαμένουν σε κάποια αυτοσχέδια παραπήγματα και η κοπέλα τότε άκουσε την μητέρα του "γαμπρού" να λέει: «Από τώρα είσαι η νύφη μου». Έτσι ξεκίνησε ο εφιάλτης. Βιασμοί, ξύλο και επαιτεία. Την έβγαζαν καθημερινά στο κέντρο της πόλης και την έβαζαν να ζητιανεύει (διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες εδώ)

Ο 16χρονος τη βίασε τρεις φορές με την παρότρυνση της μητέρας του

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτόδικων Λαμίας κ. Χάρης Λακαφώσης, μόλις ενημερώθηκε έδωσε εντολή να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση, την οποία ανέλαβε η Ασφάλεια Λαμίας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας χθες συνέλαβαν δυο άτομα, ενώ αναζητούν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, όπως: της εμπορίας ανθρώπων και του βιασμού σε βάρος ανήλικης..

Δείτε τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση:

Συνελήφθησαν, χθες (21-03-2019) το μεσημέρι σε ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, δύο (2) ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 16χρονος και μία 31χρονη, κατηγορούμενοι για εμπορία ανθρώπων, κατά συναυτουργία, σε βάρος ανήλικης.

Επιπλέον, ο 16χρονος κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ανήλικης και η 31χρονη για άμεση συνέργεια σε βιασμό.

Στο πλαίσιο της έρευνας, αναζητούνται για να συλληφθούν τέσσερα (4) ακόμη άτομα και συγκεκριμένα ένας 15χρονος ημεδαπός, ένας 40χρονος αλλοδαπός και δύο ημεδαπές, ηλικίας 24 και 21 ετών, κατηγορούμενοι ομοίως για εμπορία ανθρώπων, κατά συναυτουργία, σε βάρος ανήλικης.  

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας μετέβησαν σε φαρμακείο της πόλης, όπου λίγο νωρίτερα είχε καταφύγει μία 14χρονη ημεδαπή αναζητώντας βοήθεια.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 14χρονης, πριν από περίπου μία εβδομάδα, ενώ εκείνη βρισκόταν στο Αιγάλεω Αττικής, πέντε δράστες (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες), με τη χρήση βίας και το πρόσχημα ότι θα παντρευτεί έναν εξ αυτών, την επιβίβασαν σε αυτοκίνητο που επέβαιναν και την μετέφεραν σε περιοχή της Λαμίας, όπου την κρατούσαν εντός παράγκας, χωρίς την θέλησή της.

Καθ’ όλο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, οι δράστες από κοινού την εξανάγκαζαν σε επαιτεία στις κεντρικές πλατείες της Λαμίας, εισπράττοντας για δικό τους όφελος όλα τα χρήματα που συγκέντρωνε η ανήλικη από την ευσπλαχνία των πολιτών.

Στην ανωτέρω παράγκα, η 14χρονη κατήγγειλε επίσης ότι ένας εκ των δραστών (ο 16χρονος), με τη χρήση βίας, την εξανάγκασε (3) φορές σε συνουσία μαζί του, με την άμεση συνδρομή, σε μία εκ των περιπτώσεων αυτών, της 31χρονης συλληφθείσας.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκε ο χώρος όπου κρατούταν η 14χρονη και κατά τη διενέργεια οργανωμένης επιχείρησης με την συμμετοχή και αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας, συνελήφθησαν οι δύο εκ των δραστών, ενώ προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των υπολοίπων τριών (15χρονος, 40χρονος και 24χρονη), οι οποίοι από κοινού ενέχονται στην αρπαγή της.

Επίσης διακριβώθηκαν και τα στοιχεία ταυτότητας της 21χρονης, η οποία είχε αναλάβει τον ρόλο της επιτήρησης της 14χρονης όταν εκείνη επαιτούσε, με σκοπό να αποτρέπει την διαφυγή της.

Η 14χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ παραγγέλθηκε και η ιατροδικαστική της εξέταση.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες, μετά την προθεσμία που πήραν θα οδηγηθούν το πρωί της Τρίτης και πάλι στα δικαστήρια Λαμίας για να απολογηθούν σε Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση