Συνάντηση Βέττα στο Υπουργείο Υγείας για το ΚΕΦΙΑΠ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 13:45 Συνάντηση Βέττα στο Υπουργείο Υγείας για το ΚΕΦΙΑΠ

Θέματα που αφορούν το ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (ΚΕ.ΦΙ.ΑΠ) και τυχόν εξελίξεις στον τρόπο λειτουργίας του, συζητήθηκαν την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 στο Υπουργείο Υγείας, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Φθιώτιδας, Δημήτρη Βέττα, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα  του Υπουργείου Γιώργου Γιαννόπουλου, της Υποδιοικήτριας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας Παρασκευής Ζαζά και του Διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας Ευάγγελου Χατζημαργαρίτη.

Ο Κ. Βέττας θέλησε να ενημερωθεί σχετικά με τη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ στη Λαμία, που μεταξύ άλλων παρέχει, Κοινωνική Υποστήριξη και Εμψύχωση, Ψυχολογική Υποστήριξη και Συμβουλευτική, Φυσικοθεραπεία Ενηλίκων, Φυσικοθεραπεία Παιδιών, Εργοθεραπεία, Αγωγή Υγείας,  Νοσηλευτική Παρέμβαση και Υποστήριξη, ενώ ταυτόχρονα παρέχεται κοινωνική υποστήριξη από Κοινωνική Λειτουργό.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι το ΚΕ.ΦΙ.ΑΠ Φθιώτιδας  ιδρύθηκε το 2001. Το 2018 προσέφερε περίπου 3.000 θεραπευτικές συνεδρίες. Υπάρχει μεγάλη μακροβιότητα στις υπηρεσίες του, για παράδειγμα παρέχεται υπηρεσία σε παιδί από το 2004 μέχρι και σήμερα και έχει εύρος ηλικίας από βρέφη ως 90 χρονών. Υπάρχει συνεργασία με μεγάλα νοσοκομεία της χώρας και παρέχει τις  υπηρεσίες του σε ανασφάλιστους.

Κατά τη συζήτηση, παρουσιάστηκε από την Υποδιοικήτρια της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και τον Διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας, η υπό σχεδιασμό δημιουργία Τμήματος - Κλινικής (κλειστής νοσηλείας)  30 κλινών στο Γ.Ν. Λαμίας, που θα αποτελέσει μια από τις πρώτες τρείς Πανελλαδικά κλινικές αποκατάστασης σε δημόσιες δομές του ΕΣΥ. Στο πλαίσιο λειτουργίας της εν λόγω κλινικής – τμήματος θα ενταχθούν και τα εργαστήρια που λειτουργούν τώρα στο ΚΕΦΙΑΠ.

Επίσης τονίσθηκε από τον κο Βέττα η ανάγκη ύπαρξης δικλείδων ασφαλούς μετάβασης του ΚΕ.ΦΙ.ΑΠ στο νέο λειτουργικό σχήμα και συγκεκριμένα η συνέχιση της εύρυθμης παροχής υπηρεσιών του στους πολίτες, όπως σήμερα αυτή υφίσταται, μέχρι την ολοκλήρωση της ίδρυσης και λειτουργίας του νέου τμήματος, γεγονός το οποίο απεδέχθησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι στη συνάντηση και υποσχέθηκαν ότι θα πράξουν.

Τέλος στη συζήτηση έγινε αναφορά στο υπό μελέτη σχέδιο της ίδρυσης και λειτουργίας ξεχωριστού Τμήματος Αποκατάστασης Παίδων στο Γ.Ν. Λαμίας με 10 από τις 30 κλίνες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση