Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Δομοκό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 18:25 Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Δομοκό

Μέσα σε κλίμα σεβασμού και της δέουσας επισημότητας, εορτάστηκε και φέτος στο Δήμο Δομοκού η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 με την καθιερωμένη παρέλαση, ως ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας.

Νωρίτερα, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Δομοκού, τελέστηκε η πανηγυρική δοξολογία για τη διπλή γιορτή, της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού.

Της παρέλασης προηγήθηκε επιμνημόσυνος δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο παρουσία του Δημάρχου Δομοκού, Δημήτρη Τζιαχρήστα, του Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Θεόδωρου Δημόπουλου, Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Δομοκού, εκπροσώπων των Στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας, συλλόγων και φορέων του Δήμου Δομοκού.

Μετά το πέρας της παρέλασης ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί στην κεντρική πλατεία Θαυμάκου από μαθητές του Λυκείου και Γυμνασίου Δομοκού.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν δοξολογίες, παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες για τη μεγάλη αυτή εορτή του Ελληνισμού, με τη συμμετοχή σχολείων και μαθητών, με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων και πλήθους πολιτών να δίνουν το παρών.