Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Χριστίνα Σταμούλη ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 12:41 Την Χριστίνα Σταμούλη ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης

Η γνωστή δικηγόρος που παρακολουθεί την υπόθεση διεκδίκησης των αποζημιώσεων για τη Σφαγή στο Δίστομο, υποψήφια με το συνδυασμό «Στερεά… Υπεροχής».

Πέντε ακόμη ονόματα υποψηφίων, περιέχει η 14η ανακοίνωση του συνδυασμού» Στερεά… Υπεροχής», του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Μέσα σε αυτούς η γνωστή δικηγόρος που έχει συνδέσει το όνομα της με την διεκδίκηση των αποζημιώσεων για τη Σφαγή του Διστόμου Χριστίνα Σταμούλη από τη Βοιωτία, αλλά και οι Φθιώτες, Γρηγόρης Ντάνος και Κατερίνα Ζάρα – Σαμαρά, με τη «Λαμιώτισσα», με καταγωγή από τη Φωκίδα όπου και κατεβαίνει, Ντίνα Παναγιώτου.

Αναλυτικά:

Κόλλιας Βασίλης. Αγρότης – Μέλος Κ.Ε. ΔΗΜ.ΑΡ. (Βοιωτία)

Βιογραφικό:

Ο Βασίλης Κόλλιας γεννήθηκε το 1973. Είναι επαγγελματίας αγρότης.

Με έντονα ριζωμένη την αγάπη για τη φύση, τη γη, τα φυτά και την αγροτική παραγωγή, επέλεξε να σπουδάσει Γεωπόνος στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών µε ειδικότητα στη Γεωργική Οικονοµία.

Όσο είναι αγρότης, άλλο τόσο είναι και πολιτικό ον ο Βασίλης Κόλλιας, που τον γνωρίσαµε αρχικά ως γραμματέα και αργότερα ως πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών.

Είναι μέλος της Κ.Ε. της ∆ΗΜ.ΑΡ.  

Σταμούλη Χριστίνα. Δικηγόρος. (Βοιωτία)

Βιογραφικό:

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Δικηγορεί στην Αθήνα.

Μιλάει άπταιστα Γαλλικά, Αγγλικά και καλά Γερμανικά.

Εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Υποστηρίζει, θεωρητικά και έμπρακτα, τις μεθόδους εναλλακτικής επίλυσης των διαφορών σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις και εξαντλεί κάθε δυνατότητα εξωδικαστικής επίλυσης των ιδιωτικών αντιδικιών που φτάνουν στα χέρια της, καθώς θεωρεί ότι η στείρα αντιπαράθεση δεν μπορεί να οδηγήσει σε λύσεις.

Παρακολουθεί ανελλιπώς την υπόθεση της διεκδίκησης αποζημιώσεων για τη Σφαγή του Διστόμου από τη γέννησή της (1995) μέχρι και σήμερα. Από το 2011 έως το 2016 υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ).

Είναι ιδρυτικό μέλος της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Αρχείο Ιωάννη Ε. Σταμούλη», κύριος σκοπός της οποίας είναι η μελέτη των θεμάτων της διεκδίκησης των οφειλόμενων από τη Γερμανία προς την Ελλάδα και της διατήρησης της ιστορικής μνήμης, καθώς και η δημιουργία και λειτουργία του Β’ βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Έχει λάβει μέρος, ως εισηγήτρια, σε συνέδρια και ημερίδες -στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία)- σχετικά με το θέμα της ευθύνης των κρατών στο πλαίσιο του Δικαίου του Πολέμου, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ειδικότερα το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων.

Στοχεύει στην ενίσχυση της τοπικής και της περιφερειακής συνείδησης για ένα καλύτερο αύριο.

Ο σύζυγός της Γιάννης Παούρης και τα παιδιά της, η Μελία και ο Ίων, είναι η αγαπημένη της οικογένεια.

Ντάνος Γρηγόρης. Επιχειρηματίας. (Φθιώτιδα)

Βιογραφικό:

Ο Γρηγόρης Ντάνος γεννήθηκε το 1966 στη Λαμία όπου και κατοικεί μόνιμα. Είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει τρία παιδιά.

Το 1992 μαζί με τον Κώστα Παναγοδήμο ίδρυσαν την ΤΕΧΝΟΨΥΚΤΙΚΗ ΝΤΑΝΟΣ ΓΡ. – Κ/ΝΟΣ ΠΑΝΑΓΟΔΗΜΟΣ Ο.Ε., εταιρία που δραστηριοποιείται στον επαγγελματικό εξοπλισμό και στην παραγωγή επαγγελματικών μηχανημάτων εστίασης – ψυγείων, ανοξείδωτων κατασκευών και αεραγωγών καθώς και των ανταλλακτικών και service αυτών.

Το 2005 εκλέχθηκε στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας και διετέλεσε Πρόεδρος του Βιοτεχνικού τμήματος.

Το 2006 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Λαμιέων.

Το 2010 εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος, με τον συνδυασμό του Κλέαρχου Περγαντά.

Μέχρι και το 2014 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στην Α.Ν.Δ.Ι.Α και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην Φθιωτική Αναπτυξιακή.

Ζάρα-Σαμαρά Κατερίνα. Αγρότισσα -πρ. Αντιδήμαρχος Δομοκού. (Φθιώτιδα)

Βιογραφικό:

Η Αικατερίνη Ζάρα-Σαμαρά γεννήθηκε στη Λαμία. Κατάγεται από την Άνω Αγόριανη του Δήμου Δομικού. Τα τελευταία 36 χρόνια ζει στην Ομβριακή Δομοκού.

Είναι παντρεμένη με το μηχανικό Ηλία Σαμαρά και έχει δύο γιούς.

Μετά την αποφοίτησή της από το Λύκειο Δομοκού, πήγε στην Αθήνα, όπου και συνδικαλίστηκε με το σωματείο κλωστοϋφαντουργών.

Συμμετείχε ενεργά στο Γονεϊκό Κίνημα και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Ομβριακής.

Διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Ξυνιάδας και Αντιδήμαρχος στον πρώτο Καλλικρατικό Δήμο Δομοκού με Δήμαρχο τον κ. Στέλιο Σύρο.

Παναγιώτου Κωνσταντίνα (Ντίνα). Καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών. (Φωκίδα)

Βιογραφικό:

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία, όπου και τελείωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Γονείς της, η Πανωραία Παναγιώτου από Αράχοβα και ο Λουκάς Παναγιώτου, εργαζόμενος στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας, από την Πολύδροσο Φωκίδας.

Στη συνέχεια φοίτησε στην Αγγλία, Teaching English as a Foreign Language and Public Relations στο Chichester και Sunderland University αντίστοιχα. Παρακολούθησε ειδικά προγράμματα διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας σε παιδιά με μαθησιακά προβλήματα στο πανεπιστήμιο του Southampon.

Επιστρέφοντας δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στις περιοχές Γραβιάς, Επταλόφου, Λιλαίας, Αμφίκλειας και Πολύδροσου όπου και διατηρεί κέντρο Ξένων Γλωσσών από την δεκαετία του 1980 μέχρι και σήμερα.

Έχει διατελέσει Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Παρνασσού για τρεις τετραετίες και Αντιδήμαρχος για δύο χρόνια.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Πολύδροσου "Ερωχος", μέλος του Ιππικού Ομίλου Λαμίας, φιλοζωικών συλλόγων καθώς και μέλος της Αγγλικής Actionaid από το 1992. (H ΑctionAid είναι μια διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό να πολεμήσει την φτώχεια και την αδικία ανά τον κόσμο).

Είναι μητέρα ενός αγοριού 13 ετών.