Παραδίδει στην Ελένη Μπενιάτα ο Χρήστος Δημητρίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 19:31 Παραδίδει στην Ελένη Μπενιάτα ο Χρήστος Δημητρίου

Η αποχαιρετιστήρια επιστολή…

Ήταν 16 Απριλίου του 2015 όταν ο εκπαιδευτικός Χρήστος Δημητρίου έπαιρνε τη σκυτάλη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης από τον συνάδελφό του Ηλία Παλιαλέξη.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά ο κ. Δημητρίου επιστρέφει στη Βοιωτία, παραδίδοντας κι αυτός με τη σειρά του τη σκυτάλη στην Ελένη Μπενιάτα.

Σε αποχαιρετιστήρια επιστολή που εστάλη στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των νομών της Στερεάς, ο κ. Δημητρίου θυμάται όσα είχε πει στον χαιρετισμό του πριν τέσσερα χρόνια: «Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο κάθε εκπαιδευτικός και το κάθε στέλεχος της εκπαίδευσης δεν αποκτά αξία, κύρος, αναγνώριση και αποδοχή εξαιτίας της θέσης που κατέχει από την καρέκλα, αλλά από το έργο και τη δράση του, τη διάθεση και το όραμα, τις δημοκρατικές και συναινετικές διαδικασίες που εφαρμόζει, το προσωπικό παράδειγμα, τις πρωτοποριακές ιδέες και σκέψεις που ενεργοποιεί, τις ανθρώπινες σχέσεις, την επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αναγνώριση της προσφοράς των άλλων».

Στην ίδια επιστολή κάνει έναν απολογισμό των ενεργειών του, ενώ ευχαριστεί τους εξαιρετικούς, όπως τους αναφέρει, συνεργάτες του που τον βοήθησαν και τον υποστήριξαν από την ανάληψη των καθηκόντων του μέχρι και σήμερα.

Ολόκληρη την επιστολή μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση