Χαλάει ο καιρός με βροχές και κρύο το Σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 14:40 Χαλάει ο καιρός με βροχές και κρύο το Σαββατοκύριακο

Μία πρόσκαιρη ανάπαυλα της Άνοιξης μας επιφυλάσσει ο καιρός για το τέλος του Μάρτη.

Σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, βαρομετρικό χαμηλό θα σχηματιστεί το βράδυ της Τετάρτης στις ακτές της Λιβύης, το θερμό μέτωπο του οποίου θα δώσει βροχές από το βράδυ της Τετάρτης έως το βράδυ της Πέμπτης στην κεντρική και νότια Ελλάδα.

Στην νότια Ελλάδα (Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα) οι βροχές θα συνδυαστούν με μεταφορά σκόνης, δίνοντας τις γνωστές "λασποβροχές".

Το παρασκευοσαββατοκύριακο, το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς την περιοχή της Ρόδου και θα κατεβάσει πολύ ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια, με αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Πιο συγκεκριμένα:

α) Από αργά το απόγευμα της Τετάρτης αναμένονται βροχές στο Ιόνιο, τη δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο που μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν στη Θεσσαλία και ανατολική Στερεά. Στη Φθιώτιδα οι βροχές, που πιθανόν να έχουν και μια μικρή περιεκτικότητα σε σκόνη, θα ξεκινήσουν από το βράδυ της Τετάρτης και θα διαρκέσουν μέχρι περίπου το μεσημέρι της Πέμπτης. Χιόνια θα πέσουν πάνω από τα 1300-1400μ.

β) Στη διάρκεια της Πέμπτης τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά τμήματα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα μετατοπιστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

γ) Το τριήμερο που ακολουθεί, προβλέπεται αρκετό κρύο, βοριάδες και τοπικές συννεφιές, κυρίως στα ανατολικά και νότια του νομού. Η πιο κρύα ημέρα θα είναι η Παρασκευή (μέγιστη 12-13 βαθμοί), ενώ το ΣΚ η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο και θα φτάσει τους 15 βαθμούς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση