Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά ο πατέρας που χτύπησε την 16χρονη κόρη του

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 10:36 Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά ο πατέρας που χτύπησε την 16χρονη κόρη του

«Δεν έδειξε μεταμέλεια…», είπε στην πρότασή του ο Εισαγγελέας…

Τα προβλήματα που ανακύπτουν στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και στις σχέσεις τους με τους γονείς, αναδείχθηκαν χθες στη διάρκεια της αυτόφωρης διαδικασίας στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, στο εδώλιο του οποίου κάθισε ο 48χρονος αλβανικής υπηκοότητας, κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία.

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη στον 48χρονο, που δήλωσε πως έχει μετανιώσει για ότι έκανε.

Ο 48χρονος, που δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης, κατηγορούταν ότι επιτέθηκε και χτύπησε τη 16χρονη κόρη του, προκαλώντας της σωματικές βλάβες, με αποτέλεσμα η ανήλικη να νοσηλευτεί στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου.

Η ανήλικη φέρεται να διακομίστηκε μετά την επίθεση που δέχθηκε προχθές το βράδυ στο Νοσοκομείο και οι γιατροί ενημέρωσαν την αστυνομία, που έκανε έρευνα, πήρε κατάθεση από την ανήλικη και συνέλαβε τον πατέρα της ως δράστη του ξυλοδαρμού.

Χθες στο Αυτόφωρο αναγνώστηκε γνωμάτευση του Νοσοκομείου, όπου αναφερόταν μεταξύ άλλων πως η ανήλικη είχε υποστεί κάκωση κεφαλής και αυχένα.

Απολογούμενος ο 48χρονος δήλωσε μεταξύ άλλων πως είχε πει στη σύζυγό του να πάρουν εφημερίδα, για να βρουν άλλο σπίτι να νοικιάσουν και επειδή δεν ήξεραν να διαβάζουν, ζήτησε να διαβάσει τις αγγελίες η κόρη τους. Η σύζυγός του πήγε στο δωμάτιο της 16χρονης, για να τη φωνάξει, αλλά δεν την βρήκε εκεί. Της τηλεφώνησαν στο κινητό και πήγε και την βρήκε σε ένα σχολείο, μαζί με φίλους της. «Κάπνιζε τσιγάρο. Της είπα έλα. Δεν ήρθε», ανέφερε χαρακτηριστικά και με «σπαστά» ελληνικά ο κατηγορούμενος, που παραδέχθηκε ότι την χτύπησε μια φορά στο πρόσωπο και μία στα οπίσθια. Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι δεν την έριξε στη γη, ενώ πρόσθεσε πως πριν δύο μήνες η ανήλικη είχε φύγει από το σπίτι για δύο ημέρες. «Δεν με ακούει τώρα. Τι θα γίνει αργότερα;» κατέληξε.

Μάρτυρας υπεράσπισης του 48χρονου κατέθεσε ένας συμπατριώτης του, οικογενειακός τους φίλος, που δήλωσε ότι είναι καλός οικογενειάρχης, έχει και άλλα παιδιά και παλεύει για την οικογένειά του. «Φεύγει από το σπίτι χωρίς να ρωτήσει κανέναν», πρόσθεσε ο μάρτυρας για την 16χρονη.

Στην εισήγησή του ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου χωρίς ελαφρυντικά, καθώς όπως τόνισε, δεν έδειξε μεταμέλεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 48χρονος επιτέθηκε στην ανήλικη κόρη του σε δρόμο του Βόλου, γύρω στις 10 το βράδυ της Δευτέρας και την χτύπησε με τα χέρια του στο πρόσωπο και τον αυχένα. Το κορίτσι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ο δράστης αναζητήθηκε και συνελήφθη στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Πηγή: e-thessalia.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση