Βροχές σήμερα και αύριο στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 09:20 Βροχές σήμερα και αύριο στη Φθιώτιδα

Το χαμηλό βαρομετρικό που σχηματίστηκε βόρεια της Λιβύης αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου, με το θερμό του μέτωπο να δίνει αρκετές βροχές στην κεντρική και νότια Ελλάδα από το βράδυ της ίδια μέρας (από τη Θεσσαλία και νοτιότερα).

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τις προβλέψεις του συνεργάτη μας Κώστα Λούτα:

1) Το Σάββατο αναμένονται αρχικά βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση την κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Οι βροχές θα είναι κατά τόπους ισχυρές στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα συνδυαστούν με μεταφορά Αφρικανικής σκόνης στις περιοχές αυτές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο και την Κρήτη. Από το μεσημέρι ο καιρός στη δυτική Ελλάδα θα βελτιωθεί.

2) Την Κυριακή οι βροχές θα περιοριστούν στην Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, αλλά από το απόγευμα και από την δυτική Ελλάδα περιμένουμε νέα επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές.

Ο καιρός στη Φθιώτιδα:

Αύριο Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές το πρωί, οι οποίες αργότερα θα σταματήσουν. Η βελτίωση αυτή θα είναι πρόσκαιρη καθώς από αργά το βράδυ, περιμένουμε το κυρίως κύμα των βροχοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-16 βαθμούς.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι βροχερός με ασθενείς ανέμους βορείων διευθύνσεων και τη θερμοκρασία σε μικρή πτώση να κυμαίνεται από 10-14 βαθμούς.

Την Κυριακή προβλέπονται τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-16 βαθμούς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση