Μπλόκο για τους μετανάστες στους σταθμούς των τρένων στη Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Απριλίου 2019 09:55 Μπλόκο για τους μετανάστες στους σταθμούς των τρένων στη Στερεά

Ολονύχτια επιχείρηση της ΓΕΠΑΔ Στερεάς για ελέγχους στα τρένα προς Θεσσαλονίκη.

Μέρες του 2016 θύμισε η 5η Απριλίου του 2019, καθώς χιλιάδες μετανάστες που στοιβάζονται στα hot-spot της ενδοχώρας, παρασυρόμενοι από αναρτήσεις στο διαδίκτυο ότι θα ανοίξουν τα σύνορα με τα Σκόπια, επιχείρησαν με κάθε μέσο να φθάσουν εκεί.

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στα Διαβατά, όπου τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν περισσότερους από 600 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν κατασκηνώσει από το βράδυ στο σημείο περιμένοντας να ανοίξουν τα σύνορα για κείνους.

Λίγη ώρα αργότερα τα επεισόδια μεταφερόντουσαν στο σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα, καθώς η πλειοψηφία των προσφύγων προσπάθησαν να μετακινηθούν με τραίνο.

Συναγερμός και στη Στερεά

Μέσα στους αλλοδαπούς που ξεσηκώθηκαν από τις ψεύτικες αναρτήσεις του διαδικτύου ήταν και ορισμένοι που διαμένουν στα hot-spot της Στερεάς με αστυνομικούς από τις οικείες Διευθύνσεις Αστυνομίας να σπεύδουν από το βράδυ προς ενημέρωση τους και στη συνέχεια για να τους απαγορεύσουν να μετακινηθούν.

Ως νομός στο κέντρο της Ελλάδας, η Φθιώτιδα δέχτηκε μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών. Εκατοντάδες εξ αυτών, μετά την ένταση που δημιουργήθηκε στο σταθμό Λαρίσης είχαν επιβιβαστεί σε επόμενους σταθμούς με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Όσοι κατόρθωσαν να περάσουν το μπλόκο των αστυνομικών της Αττικής, σταμάτησαν σε Οινόη, Θήβα ή Λιανοκλάδι σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΓΕΠΑΔ Στερεάς.

Όλοι όσοι εντοπίστηκαν αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν και με λεωφορεία να επαναπροωθηθούν στις δομές φιλοξενίας τους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση