Σκοτάδι στο τούνελ της εξαφάνισης της 59χρονης Βάσως

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Απριλίου 2019 08:50 Σκοτάδι στο τούνελ της εξαφάνισης της 59χρονης Βάσως

Παραλείψεις και μαρτυρίες ανεβάζουν την αγωνία στο θρίλερ της εξαφανισμένης μητέρας.

«Φως στο Τούνελ» της εξαφάνισης της 59χρονης Βάσως Σιλεβίστα – Κουκουνασούλη επιχείρησε να βάλει η ομώνυμη εκπομπή της γνωστής δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη στην τηλεόραση του Alpha.

Στην εκπομπή μάλιστα φιλοξενήθηκε τόσο ο σύζυγος της εξαφανισθείσας, γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Λαμίας Τάκης Σιλεβίστας, όσο και ο μικρός γιος της, Χρήστος.

Δυστυχώς η πολύωρη εκπομπή και η πολυήμερη έρευνα της δημοσιογράφου, δε φώτισαν το σκοτάδι γύρω από την εξαφάνιση της γυναίκας. Αυτό που καταδείχθηκε ήταν οι παραλείψεις στην έρευνα από τις αρμόδιες αρχές, καθώς έναν σχεδόν μήνα από τη δηλωθείσα εξαφάνιση (11/3), ουδείς δεν μπήκε στο σπίτι της οδού Άκρωνος. Όσα στοιχεία υπάρχουν είναι από τη δημοσιογραφική έρευνα και από το ενδιαφέρον των δικών της ανθρώπων!

Η μαρτυρία

Αυτό που προέκυψε από την εκπομπή ήταν η μαρτυρία μιας γειτόνισσας που είδε τη Βάσω γύρω στις 8 το βράδυ εκείνης της Κυριακής των Αποκριών στο αποθηκάκι του σπιτιού της. Φαίνεται ότι η 59χρονη είχε γεμίσει με πετρέλαιο τη σόμπα με το μπιτονάκι που ήταν για αυτή τη δουλειά και το επέστρεψε στην αποθήκη σύμφωνα με τον αδερφό της. Μάλιστα λίγα λεπτά αργότερα ο τελευταίος πέρασε με τη γυναίκα του από το σπίτι το ποίο το βρήκαν μέσα στα σκοτάδια και χωρίς να τους απαντάει κανείς. Η ίδια μάρτυρας όμως, καθώς και ένας ακόμη διερχόμενος γείτονας, επιβεβαίωσαν ότι το φως της εξώπορτας ήταν αναμμένο λίγο πριν τις 8. Άραγε η Βάσω ήταν αυτή που το έσβησε πριν εξαφανιστεί;

Αυτή η μαρτυρία είναι και το τελευταίο σημείο ζωής που υπάρχει για την εξαφανισθείσα, ενώ μέχρι πρότινος πιστεύαμε ότι ήταν το τηλεφώνημα προς τη φίλη της στη Λαμία που έγινε στις 18:45’. Το χρονικό διάστημα είναι πολύ μικρό και μαρτυρά πόσο σημαντικό είναι να ενεργείς άμεσα.

Εντοπίστηκε μάλιστα και από τους αναλυτές της εκπομπής ότι είναι λάθος μια εξαφάνιση από την αρχή να τη θεωρούν ως εκούσια για πιθανή αυτοχειρία ή για μετοίκιση στο εξωτερικό.

Μια ακόμη λεπτομέρεια που θέτει προβληματισμούς, είναι πως το παλαιάς τεχνολογίας κινητό της γυναίκας απενεργοποιήθηκε μετά το τηλεφώνημα, καθώς όπως κατέθεσε ο σύζυγός της το φόρτιζε μόνιμα ακόμη κι αν έλειπε ένα μόνο μέρος της μπαταρίας, έχοντας την έννοια μην την πάρουν τα παιδιά της από την Αθήνα!

Η μαρτυρία για τη γυναίκα της βροχής

Στην εκπομπή εξετάστηκαν και δύο μαρτυρίες από κατοίκους της Λάρισας, οι οποίοι την Τρίτη μετά την Καθαρά Δευτέρα που δηλώθηκε η εξαφάνιση της 59χρονης Βάσως, είδαν κοντά στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας μια γυναίκα μέσα στη βροχή που της έμοιαζε.

Τελικά αν και οι περιγραφές ταίριαζαν, αποδείχτηκε ότι δεν επρόκειτο για τη Βάσω.

Η συγκεκριμένη περίπτωση παρουσίαζε μια γυναίκα που τα είχε χαμένα, κάτι που θα δικαιολογούσε ως ένα σημείο το πως άνοιξε η γη και κατάπιε τη Βάσω. Αντίθετα όμως η Βάσω ήταν μια χαρά μέχρι και τις 4 το απόγευμα που την είδαν οι συγγενείς της. Πως είναι δυνατόν να βρεθεί σε τέτοια κατάσταση μέσα στις λίγες ώρες που δεν είχαν νέα της;

Όλοι επιβεβαιώνουν ότι επρόκειτο για μια συγκροτημένη γυναίκα που νοιαζόταν για όλον τον κόσμο. Η μόνη στεναχώρια της ήταν ότι αναγκαζόταν να βάλει τη μητέρα της σε ίδρυμα προκειμένου να έχει καλύτερη περίθαλψη. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που είχε μεταβεί με τη συγκοινωνία στη Λάρισα τρεις ημέρες νωρίτερα.

Όσο διάστημα έμεινε στο πατρικό της στη Λάρισα, είχε τηλεφωνική επαφή με τις φίλες της στη Λαμία στις οποίες είχε πει ότι θα επέστρεφε μέχρι την Τρίτη.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι η Βάσω από τη μία στιγμή στην άλλη αποφάσισε να φύγει και για αυτό βασανίζονται από άσχημα σενάρια. Οι αναζητήσεις βέβαια συνεχίζονται και όπως επιβεβαίωσαν και εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα, έχουν ελεγχθεί τόσο ο ποταμός Πηνειός που είναι πολύ κοντά στο πατρικό σπίτι στη Λάρισα, όσο και κάθε ακατοίκητο ή εγκαταλελειμμένο οίκημα στην περιοχή σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων.

Απηύθυναν όμως έκκληση στους κατοίκους να ελέγξουν και μόνοι τους οικήματα τα οποία δε χρησιμοποιούν και τα οποία είναι σε ιδιωτικούς χώρους που δεν μπορούσαν να εισέλθουν.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση