Λαμία: Στα χέρια της αστυνομίας ληστές ηλικιωμένου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 08:55 Λαμία: Στα χέρια της αστυνομίας ληστές ηλικιωμένου

Συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Λαμίας, μετά από ένταλμα του Ανακριτή Λαμίας, δύο άνδρες, ένας 21χρονος Ρουμάνος και ένας 20χρονος Έλληνας, για τη ληστεία που είχε σημειωθεί απογευματινές ώρες της 30ης Μαρτίου, σε βάρος ηλικιωμένου στην οδό Παπακυριαζή.

Συγκεκριμένα ένας εκ των δύο είχε επιτεθεί στον άτυχο άνδρα στην είσοδο της πολυκατοικίας του και αφού τον πέταξε στο δρόμο του είχε αποσπάσει το ποσό των 800 ευρώ. Πιο κάτω τον περίμενε ο συνεργός του. Ήταν όμως γνωστοί στις αρχές και τα στοιχεία τους ταυτοποιήθηκαν γρήγορα.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν ενώπιων του Εισαγγελέα Λαμίας.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας:

"Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, εξιχνιάσθηκε άμεσα ληστεία σε βάρος 83χρονου ημεδαπού, έξωθεν της οικίας του στη Λαμία.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν δύο (2) άτομα. Πρόκειται για έναν 20χρονο αλλοδαπό και έναν 19χρονο ημεδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία κατά συναυτουργία.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και σε βάρος τους εκδόθηκαν αντίστοιχα Εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Λαμίας, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν χθες (08-04-2019) το απόγευμα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.

Ειδικότερα, διακριβώθηκε ότι απογευματινές ώρες της 30-03-2019, οι δύο συλληφθέντες, ενεργώντας από κοινού, αρχικά προέβησαν στην επιτήρηση Αυτόματης Ταμειακής Μηχανής (Α.Τ.Μ.), υποκαταστήματος τράπεζας σε περιοχή της Λαμίας, όπου διαπίστωσαν ότι ο ηλικιωμένος πραγματοποίησε ανάληψη χρηματικού ποσού.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν τον 83χρονο μέχρι την μετάβασή του στην οικία του, όπου ένας εκ των δραστών, στον προθάλαμο της πολυκατοικίας, του επιτέθηκε αιφνιδιαστικά και αφού τον έριξε στο έδαφος, απέσπασε από τη τσέπη του παντελονιού του χρηματικό ποσό.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως."

Προσαρμοσμένη αναζήτηση